lauantai 3. elokuuta 2013

Oma talo, paras talo!


Uuen himan etupiha

Olen muuttanut! Asun talossa! Omassa talossa (noh, vuokratalossa, mutta enivei)! On TELKKARI! Jopa kaksin kappalein! Joku sata+ telkkarikanavaa, kaikenmaaliman höpöhöpöviihekanavat ja leffakanavat ja kaikki. On DVD-vehe! Hiano oma huane, hiano viarashuane, keittiö ulkosalla, karu takapiha, katollinen makaamo, helvetisti fillareita! Astioita, kattiloita, kaasuliesi! Jääkaappi, vesiautomaatti! Lämmin suihku ja ilmastointi (jos haluaa)! Tuulettimia! Riisikeitin! Vaatekaappi! Haastava vesisysteemi ja vaikea sähkösysteemi! IIK!

Muutin siis toissapänä ja olipahan rojekti. Jo tiistaina kävin tapaamassa vuokraisännät, mahtavan mukava pariskunta: pimu ausseista ja indonesialainen miäs, asuvat Balilla mutta tulivat käymään täällä tän vuokraushomman takia, maalasivat taloa hiukan ja laittovat mestat kuntoon miulle. Heil on rajua kiinteistöpisnestä Balilla, täällä, Sumatralla. Perkeleen porvarit, olen kade. Mutta hirveen kivoja molemmat ja arvostin kun asiat hoitu just niiku on luvattu. Ihan kirjallinen vuokrasoppari on tehty ja talon käytön ne miulle kärsivällisesti opasti. Ja ne jätti jääkaappiin muutaman bintangin, noin niiku tervetuliaisiks.

Kun on erikoisjuttuja ni tarvitti saaha koulutus et kuinka huusholli skulaa. Sähkö esimerkiks. Sähkö on prepaid, kelatkaa! Tuos on seinässä sellanen mittari missä on numeronäppylät, ja miun pitää käyä aina välillä ostamassa lisää sähköä. Sitte saan jonkuu koodin jonka naputan tohon vekottimeen ja sit taas valot palaa ja telkkari huutaa. Eli nyt oon ihan Sulovileeninä koko ajan et ääääk, valot jäi päälle, äääk menee sähköä. Vesihomma on sekii haasteelliin. Tulee freesiä raikasta vettä hanasta, mutta näin reilun parin vuorokauden kokemuksella voin kertoa että se pätkii pahemmin ku miun muisti. Justiisa ku tartteis tiskata tai pestä käet ja on tukka samppoossa ni vesi katkee. Sillo jos ei jaksa ootella, ni pitää juosta talon nurkille laittamaan yksiä hanoja toisiin asentoihin, ni sitte tulee kaivovettä (ei ihan fressiä) hanoista. Ja sitte taas hetken päästä kääntämään säädöt toistepäi ja koklaamaan joko raikas vesi liplattais miun hanoihi saakka. Mutta juakse siinä sitte ku oot yltäpäältä saippuassa tua suihkussa. Sellasia hätätilanteita varten on suihkun viäressä iso sammio vettä. Hyvä.

Pätkivän veen lisäks onkelma on pihamaa. Se on sellasta... maata. Toisin sanoen kun pullukan paljas jalka tai kissan tassu siihen koskee, ni jalkapohjat on heti mustan pöllyn peitossa. Sitä synkkää sontaa on sitte huushollin lattiat koko ajan pullollans. Saa nähä millanen mutalieju tuosta tulee ku sadekausi alkaa.

Kaasupullon vaihtoa en jaksa viä ees ajatella, näyttää vaikialta mutta aina joku sitte kyllä tulee jeesimään. Vesiautomaatin vesipullon vaihtoa ajattelin kovasti, koko ajan, koska pullo oli tyhjä, mutta miä en yksinkertasesti itte saanu 19 litran vesipänikkää aa: kaupasta liikkumaan saati pee: nostettua sitä tuohon automaattiin oikiaan asentoon. Mutta täällähän asiat järjestyy ja palvelu pelaa, menin lähimpää risukioskiin joka esittää kauppaa, ja sieltä kinuumaan että jos ostan tuon ni voitko tuua sen miulle, talo on ihan tossa viäressä. Jätkä nikotteli siäl et en oikee voi ku on paastoaika, ei saa tehä ruumiillista tyätä, mutta ku miä esitin hätäännystä et vettä on saatava ni kloppi totes et no ku toi siun talo on noin lähellä ni ei kai tätä tyäks lasketa. Toi miulle putelin kotio, asens sen ja vei tyjän lekan mennessään. Mahtavaa! Koska 19 litran megapullo maksaa 23 000 rupiaa ja on taloudellisen lisäks myäs ekolookinen ratkasu. Piäni pualentoista litran vesipullo ku maksaa 5 000 - 6 000 rupiaa tsipale ja sellasia näissä ilmastoissa ryystää kaks päivässä, helposti.

Kerran kuussa "joku päivä"  kuun puolivälin kohilla tulee joku lukemaan raikasvesimittarin ja vaatii siitä maksun. Näin ollen no more lutraamista, pisaralla pitää saaha tukka pestyä. Ja sitte loppukuusta tulee joku käymään ja perii seuraavan kuun vuokran. Kauhee trafiikki huushollissa siis.

Torstaina aamupäivällä roudasin romuni ja kissani (osan) tänne. Muutama kissa pitää viälä käyä hakemassa. Nyt kun huushollissa on vasta sheitshemän kissaa. On tiätty Äitikissa ja Seek and Destroy. On Adam Lambert, Mini-Sosis ja Danny ja Tauski. Tänää koitan hakee Äkäsen. Ja kai sieltä Marley ja Marleyn nilkuttava säikky nimetön broidi viä tulee, ne tarttee steriloiakii. Nilkuttava nimetön säikky broidi on viä vailla nimee, ku hän on niin ujo ja juoksee vaan karkuun, mutta koitan saaha hänet mukaan ja kesytellä ja sitte hän saa nimen. Muilla kissoilla on aika omat kuviot jo, esimerkiks Pirkkoa ei ees nää ku sillon tällön, se on jonkun muun kiettiön liepeillä selkeesti hyörimäs. Että muut saavat ainaki toistaseks pysyä tua rantapummeina. Katton sitte miten siellä esim. ruokahuolto pelaa nyt ku miä en oo siitä huolehtimassa. Jos näyttää ettei toimi eikä miun motkotus auta, ni sitte pitää miettiä uuelleen.

Kissat pidin ekan yön sisällä, että asettuvat. Eilen vapautin pihalle ja ne välillä johonkii hilpasee ja sitte tulevat takasin ku tulee nälkä. Tauski varsinkii vaeltelee, kattotaan lähteekö se takas piitsille vai jääkö tähän.

Muutama huudilon vieras kissakii tässä käy norkoilemassa ku aistivat että nyt on avattu ruokamesta. Yks surkia piäni pimukissa tuos on pari kertaa käyny kurkistamassa, hän kolmella jalalla menee, toinen takajalka on jotenkii huanona. En oo saanu katottua et mikä siin on, etäältä näytti haavalta, mutta ku hää hyppii karkuun ku koitan lähestyä ni tarkempi tutkimus, saati hoitotoimenpiteet, ei oo oikee onnistunu.

On ihanaa asua omassa talossa! Oma rauha! Mää ja mirrit! Oma keittiö! Aaahhhh! Oon ihan liäkeissä, on sellanen lopullisesti kotiutunu olo. Oon niin intoo täys et koko ajan oon lakasemas ja järjestelemäs ja kuuraamas ja tiskaamas ja virittelmäs jotain. Ja telkkari pauhaa koko ajan, iltasin ei malta ees kaljalle ku helvetti, on taikalaatikko jossa on liikkuvaa kuvaa! Frendien uusintoja! Poliisiopistoja, osat 1-846! Top Chefejä! Ja Animal Planet! True Blood!Kaikkee! IIK! Kohta oon taas ihan kärryillä mikä on maailmalla in ja mitä Kardashianin perheelle kuuluu, se on tärkeää se, päätellen siitä että niien kalkkunoien elämästä tulee 24/7 ohjelmaa, vähintään kahella kanavalla yhtä aikaa. Mutta vitut niistä, tänää... tänää tulee maailman paras naisille tehty eroottinen elokuva: 300! Tuskin pysyn pöxyissäni.


Mun uus neitzytkammio. Harvinainen kuva muuten, ku ei ole yhtään  mirriä sänkyllä levällään.
Ekan yän nukkuminen oli tosin vähä opettelemista. Ensinnäki oli kissat huushollissa, sisällä, eli melkonen mayhem. Sitte uusia ääniä, lähikylän moskeijan huuto kuuluu enempi ku entiseen mörskään. On VITUSTI kanaelukoita huudiloilla ja nehän alkaa metelin heti ku ekat aavistukset aurinkonnoususta tulee. Ja kyllä ehkä vähän oli sellasta jännäkakkaa kans, ku on tähä asti asunu turvallisesti majatalossa, ja nyt on yksinää tääl keskellä pusikkoa. Mutta portin saa lukkoon, on aidat (joiden yli tai läpi kyllä tulee mitä vaan jos haluaa) ja ovet voi lukita yäks. Totutteluahan tämä vaatii.

Eiliselle päivälle tuli ylimääränen rojekti kun on viisumihommia, viisumini umpeutuu ens viikon lopulla. Soitin torstaina Lombokin lakimiähelle et molo nääs, ens viikolla tarttis laittaa leimaa passiin et sais olla täällä eikä tarttis liikkua että josko laitan passin lähipäivinä tulemaan ja hoiat sitte sen extension-leiman, eikös vaan. Ja sieltä sanottiikii että no pikkusen viime tingassa soitat, jotta huomenna on imigrasi office viä auki mutta ens viikon se on sulettu, ku on Idul Fitri eli Lebaran -viikko (Ramadan loppuu ens viikolla, big holidei muslimeille siis). Ei auttanu sitte muu ku eilen aamulla lähteä aikasin Lombokille. Ei se mitää, oli aika paljo pakollista shopinkiaki mitä tartti omaan huusholliin (mm. pyyhkeitä ja pirtelökone) et Lombokilla eniveis piti lähiaikoina käymäni. Hoitelin hommat sitte eilen. Vene alle, Lombokille, auto alle, Mataramiin imigrasiin, siellä tärät lakimiehen kanssa, sille passi ja rahaa ja heippa, lakimies painu hoitamaan asiat ja miä lähin Mataram Mallille shoppaileen. Sain mitä tarttin ja vähän extraa (törsäsin purkilliseen PESTO-KASTIKETTA!) ja kissoillekin 10 kiloa ruokaa. Takas veneen äärelle ja kotio.

Oli törkeen mukava autokuski, se läks venekyydillekii mukaa ku "tartteehan jonkuu auttaa siun kissaruokasäkkien kantamisessa hevostaksille siäl perillä". Loistotyyppi, sujuva enklanti ja lepposat jutut. Hänelle soitan ens kerralla suoraan kun Lombokille tarttee mennä asioimaan et moi, oon tulos, tuu hakemaan.

Miulla on täällä siis kaikki enemmän ku hyvin, nyt oon niiku niin olooni tyytyväin et voi että. Lisäks painan kohta taas tuhat kiloa, oma jääkaappi ja keittiö on herättäny ruakahalun, koko ajan napostuttaa. No kai se on hyvä, ku oon nykysin niin nahistunu et vaatteet ei pysy päällä ja uusiin en ala investoimaan. Läskiä kehiin ni johan alkaa lököttävät pöksyt pysyä perseen yllä!

Mutta on tällä uuen talon tuoman huuman ja jeejeen kolikolla toinenki puali. Oon IHAN VITUN hermona raha-asioista ja kaikista Mordoriin liittyvistä asioista. Vitutuskäyrä sinkoo välillä kattoon ja meinaa lähteä taju. Kämppä ei oo menny vuokralle viäläkään ja kai tarttee välittäjään turvautua, vaikkei ois sen palkkiota varaa maksaakaan. On kaikkea muutaki, ja miulla on olo että haluisin taas vaan ihan strutsina tyäntää pään rantahiekkaan ja olla niiku en oliskaan.

Tseniläinen miälenrauha säröilee. Asioilla on tapana järjestyä, mutta vittu entäs jos ne ei järjestykään?

Mordoriin paluu ei kuitenkaan ole vaihtoehto, ei missään tapauksessa. Miä oon täällä niin kotonain, ja niin tyytyväinen ja onnellinen. Olen jotenki niin asettunu. Kuulun tänne. Piste.

Peeäs. Miul ei oo internettiä kotona viälä. Talon omistajat lupas että jossain vaiheessa tulee mutta se voipi kestää. He omistaa tuosta miun talon eestä viä ison palan maata ja alkavat muutaman kuukauen päästä pykään siihen lisää taloja, siinä yhteydessä tulee sitte wifi kans. Ja uima-allas! IIK! Mutta jotta saan yhteyksii ulkomaailmaan, ni miun pitää siis tietsikan kaa aina hinautuu johonkii tekee plokipäivityksiä ja hoitamaan muitakii asioita mihin nettiä tarvittee. Eli en oo niin kovasti netin äärellä ku ennen, ja päivityksiä saattaa tulla vähän viiveellä. Naputtelen näitä kotosalla ja käyn sitte aina jossai kohin jossain netin äärellä roiskimassa paskaa jakoon. Ja ohan se taas yks tekosyy mennä baariin ottaan bintsu. Kun on täkeetä tietsikkahommaa, aina se vähän olutta vaatii. Kyläkyläkylläää.Kylppäri

Se toinen makkari

Köökki eli keittiö


Olohuaneki on niiku siinä pihalla

Takapiha on karu mutta kyllä se siitä ku laitan sinne riippumaton heilumaan ja ostan panaanipuun

Makaamo ja portti "kadulle"

Kotikatu

Kotikadulla on ruuhka: täti pyäräilee ja kana juaksee

Maisema siin himan ees. Tohon nousee myähemmin taloja ja tulee mulle myäs uima-allas.

Uus naapuri

9 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Ihana koti sulla!!! Ootko kokeillut tori.fi laittaa asuntoa? Me laitettiin sinne ja tuli varmaan 30mailia ja vuokralainen löytyi..

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Hieno koti ja hieno naapuri. =) Kiva lukee sun elämästä siellä ja haluaisin lukee siitäkin, että miten ne paikailliset elää ja mitä tekee ja millä rytmillä ja kaikkee vaan lissää! =)

Katja Rantakokko kirjoitti...

Oi ku makiaa! mehän tullaan kylään sulle ku seuraava balireissu tulee! Ja tuo takapiha ei oo musta yhtään karu, vaan just hieno. voisko sinne istuttaa heinänsiementä tai laittaa jotain, ettei olis mullalla?

onnea uuteen kotiin ja terveiset kaikille kissoille! :)

- Kasu

Anonyymi kirjoitti...

Kohta sulla on mordorilaisia laumoittain siellä ihquttamassa:
http://www.menaiset.fi/artikkeli/matkailu/matkakohteet/tunnetko_jo_gili_saaret

Ana kirjoitti...

Olen tosi onnellinen sun puolesta. Koti on luksusta, varsinkin jos se on noissa maisemissa! Kiva että kissat on myös jotakuinkin kasassa.

Kyllä se Mordorin kotikin menee vielä kaupaksi, tuolla joku sanoikin jo tori.fi:stä. Sitten on esim. Lyyra https://www.lyyra.fi/asunnot/

Anonyymi kirjoitti...

Onnea kotiin, vähän kade. Kissoille rapsutuksia. Suvi

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Kannattaa tosiaan kokeilla noita ilmasia että maksullisia ilmoituspaikkoja, vaikka ehkä jo ootkin. Sillon kunetin joskus vuokrakämppää niin Oikotie.fi oli aika kova. :) Se tosin maksaa jonkun euron laittaa ilmotus. Voit sitte Mordorin päästä nakittaa jonkun frendin tsekkaamaan vähiten oudot vuokralaisehdokkaat.. :D

Anonyymi kirjoitti...

Moroo,
voehan elämä! Vähänkö ubbeeta <3
Miä oon ihan liekeissä siun puolesta!!
Voit pikkuhiljaa alkaa henkiseen valmennukseen, ko ajattelin talvella tulla sinnuu moikkaamaan. Sehän tietää vallan iloista bintangittelua :D

Irmeli

Soleil kirjoitti...

Voi ihanaa,
Onnea paljon sinulle ja kisuille talosta ja uudesta kodista!
Mukava kun kuuntelit sydämmen ääntä ja jatkoit elämää sielä. Asioilla on tapana aina järjestyä. :)
Kotikatusikin on mukavan näköinen. Mukava kun sait työtökin, kisujen hyväksi. :)Kaikkea hyvää toivon sinne uuteen mukavaan ja mielenkiintoiseen elämän jaksoon! Ulkosuomalaisena on mukava elää. ;)
ulkosuomalinen Soleil

Tsekkaa myös nämä