torstai 29. elokuuta 2013

Viisumin hain ja sain

Kirjotan lähinnä ittelle muistiin, että miten tämä viisumiasia hoituu täällä Kota Kinabalussa. Ni ei tarvitte sitte ens kerralla ihmetellä taas.

Viisumiasia hoituu paikallisessa Indoneessian konsulaatissa ihan vitun hyvin. Konsuleissön on hiukan sykkivimmän kaupunkin ytimen ulkopuolella, pirssillä pääsee viiessä-kympissä minuutissa ja kyllä sen käveleeki jos jaksaa kuumassa ja kosteessa ilmastossa pahrustaa ja jos osaa karttaa lukea. Konsuleissön aukee aamulla ysiltä ja sinne kantsii hönkiä heti sillon ni ei ainakaan täl kertaa ollu ruuhkasta tiatookaan.

Mukaan tarvittee: passin, lentolipun Indoneessiaan ja siältä pois (tai hyvä selitys kuinka poistuu Indonesiasta lentämäti, esim. ylittämällä rajan maateitse Kalimantanista Sabahiin Malesiaan, tai sitte väärentää lentolipun), paperin johon on vapaamuotosesti kertonu missä aikoopi aikansa viettää (tyyliin "Places to visit: Bali and Java"), kaks passikuvaa ja rahaa. Viisumiluukulle mars, siältä saa kaavakkeen täytettäväks sekä maksulapun. 60vrk viisumi maksaa 170 ringittiä eli vajaat 40 egee. Maksulappu kourassa kipitetään kulman taakse Maybankin konttoriin, jossa tuo maksu suoritetaan, saahaan kuitti, sitte kipinkapin takasin konsulaattiin, viisumikaavakkeen täyttö ja takasin luukulle. Setä siäl vastaanottaa kaikki liput ja laput ja asiakirjat, tarkistaa ne, antaa siulle kuitin ja kertoo että jo huomisaamuna voit tulla passis noutamaan. Ja sitte huamisaamuna kello 9 sinne samalle luukulle ja siältä setä ojentaa passin hymyn kera. Avot!


Viisumin hain ja sain
Helppoa ja nopiaa on, etten sanois. Ja nyt kun AirAsia lentää suoraan Balilta tänne ni tämon oiva paikka hakea viisumia, kert lennot näyttää olevan tänne edukkaampia ku Singaporeen, ja tääl Kota Kinabalus on majotus halpaa ja muutenki hintataso persaukisystävällisempi ku helvetin kalliissa Singaporessa. Ja viisumin saa päivässä eikä kolmessa niiku Singaporen lähetystöstä.

Ainoa miinus on että lentoja Balin ja KK:n välillä ei oo joka päivä. Jos miä oisin tajunnu ja muistanu, että viisumi hoituu tääl yhes päiväs, ni hyvin oisin voinu jo tän illan lennolla pyhkästä takasin Balille. Mutta ku en muistanu että näin sutjakasti kaikki sujuu ni miulla on lento kotiopäi vasta lauantaina. Buu!

En oo ollu täällä järin hyvillä fiiliksillä. Kotoa Hiekkakikkareelta tuli heti tänne päästyäni huonoja uutisia. Pieni Spederik seuras Eini-siskoaan vihreemmille niityille, samanlaisesti menehtyi kuin siskonsa, eli väsähti, lopetti syömisen ja juomisen, ja kuoli. On haudattu miun talon taakse siskonsa viereen. Oon ollu tästä asiasta niin murheissani et miuta ei oo huvittanu oikeen mikään, itkua oon vaan tihrustellu. Haluan takasin kotiin.

Mutta ohan täällä kivoja kauppoja ja hyvää olutta. Vaikka rahatilanne on bäääääd ni oon tehny pakollisia hankintoja sillä silmällä, että on nyt vähäks aikaa sitte kaikkea. Kun täällä kuiteski on lähes kaikki vähän edukkaampaa ku vaikka Balilla. Ja vähän oon lohdukkeeks murheeseen ostanu jotain ihan-vaan-kivaa. Ja kaljaa.Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä