keskiviikko 14. elokuuta 2013

Rahastus

Paikallinen valuutta
Nyt pystyn ajattelemaan rahaa, vaikken haluais. Mutta pystyn silti. Olen terästä!

En oo siis tilittäny kesä-heinäkuun menoja, joten alotetaan niistä, lyhykäisesti vaan.

Kesäkuussa mälläsin 2250 euroa, josta 450 egee oli sukellusmaksuja (dive masterismia osamaksulla, jy nöy). Lisäks meni 1,5 miljoonaa rupiaa  eli noin 110 egee viisumiasian hoitamiseen. Yleiseen porsasteluun meni kaikki muu, eli siis noin 1700 egee. Helvetisti. Mitä vittua miä kesäkuus oon oikee touhottanu? Ainii, sillo en viä ollu köyhä ku kuvittelin viä et reissu loppuu kohta ja kuukausipalkkaduunit Mordorissa odottaa. Taisin juua paljon kaljaa murheeseen tai jotain.

Heinäkuussa meni jo paremmin. Kokonaiskulut 1750 egee, josta sukelluskuluja 630 egee eli loppuosa dive master -kurssin hinnasta. Lisäks oli palliklinikka, johon meni noin 40 euroa kun  pari mirriä kustansin lääkärin käsittelyyn. Yleiseen porsasteluun törsäsin siis vaatimattomat noin 1080 egee. Paljon parempi, mutta heinäkuussahan päätin että vittu miä täältä mihinkään Mordoriin lähe, joten rupesin pikkusen miettimään tota hynän heittelyä vasemmalle ja oikialle.

Nyt jänskätän miltä elokuu tulee näyttämään, koska oon muuttanu omaan taloon joka on edukkaampi ku murju Kakkosen Koralpiitsillä, ja nyt pääasiassa kokkaan sapuskani itte (mikä sinänsä ei säästä varmaan mitään, kupunsa saa täällä täyteen halvalla) ja muutenki oon jatkuvassa rahastressissä et kirpasee joka lati mikä lonpsasta pois päin liikahtaa. Toisaalta, tönöön on tartteny ostaa yhtä sun toista, oli kallis visiitti Lombokille hoitamaan viisumiasiaa ja muuta kaikkee piäntä. Toivon silti, että elokuun kustannukset pysyis jossain tonnin hujakoilla. Mutta palataa oman talon tuomaan kulumuutoxeen sitte ku kuukaus taas vaihtuu.

Ja sitte Pallirahasto! Millokohan oon siitä raportoinu viimeks? No mutta miulla on siävä vihkonen jossa on kaikki tärkiät asiat ja myäskin tarkka kirjanpito Pallirahastosta. Toukokuun alussa Pallirahastossa oli 2 225 000 rupiaa. Toukokuussa kävi lääkäri steiloimassa kaks kollia ja hoitamassa Destroyn tulehtuneen napan, niihin meni puali miljoonaa. Kesäkuussa ei ollu pallikuluja. heinäkuussa steriloitiin Mini-Sosis ja yks kulkukolli, meni puali miljoonaa. Ja täs elokuun alussa kävi lekuri ja vei Bob marleyn kulkuset, kustannus 200 000 rupiaa. Jälellä siis 1 050 000 rupiaa. Paitsi että miun pankkitilille oli heinäkuussa tupsahtanu yllätyslahjotus, joka nosti rahaston summaa noin 1 400 000 rupiaan. Sellanen köntsä on nyt jälellä, ja se käytetään lähiaikoina kotihuudilon rettelöiviin gangstakissoihin ja sitte jossain kohin Seek and Destroy pitää steriloia. Ja ainahan sitä jotain menoa on, kun kissoja on niin perkeleesti. Sanomattakin on selvää, että jos joku haluaa kupeitaan taas kaivella niin piänetkin avustukset otetaan kiitollisuudella vastaan! Tilinumeron saa miulta kun laittaa emailia patzymatka ät gmail piste com. Lääkärihän velottaa yhen kollin munaskuien eliminoimisesta 200 000 rupiaa ja pimukissan värkeistä 300 000 rupiaa.

Indonesian rupian kurssi on nyt mahtavan alhaalla, 100 000 rupiaa suameks tarkottaa noin 7,3 euroa. Kun tuo kurssi on huidellu sillai että jossai kohin tua sata donaa on ollu liki 8 euroa ni tuammonenki ero tuntuu ja näkyy kyllä. Että ku haen automaatista aina kerrallaan 2,5 miltsii, se on kuulkaa joskus tarkottanu öbauts 220 euroa, ni nyt se on alle 190 euroa. Arvostan!

Mutta siltihän tässä on tilanne se, että rahavirtaa pitäs pikkuhiljaa saaha tulemaan myäs miuta kohti, eikä vaan pois päin. Kyllä miä tässä viälä pärjään useemman kuukauden kuhan en kuvittelekaan mitään possumatkoja mihinkään (syyskuussa on tosin pakko käyä Singapores hoitamas viisumijuttu, aaargh, mutta siä on onneks nyt ilmain majotus oottamassa, se laskee sen visiitin kuluja ihan vitusti, ja mahollisesti Baliltakin hoituu ilmanen yäsija mennen tullen), mutta noin miälenrauhan vuaks ois kiva jotain tulojaki saaha. Miun kissapelastusmeiningistä alan toki saaha liksaa, mutten tiiä millon siältä mitään ropsahtaa. Ja jotain piäniä muitaki virityksiä on, mutta ei voia puhua ollenkaa viä sellasesta että täs voi lopettaa hermoomisen.

Mut piäni ressi ja hermoilu, se pakottaa toimintaan ja toiminnastahan voi aina jotain syntyä. Jeah. Oi lottojumalat, olisitte nyt silti vähän suotuisia! Muutama tonnikin helpottais hetkoseks, en paljon vaadi!

Ei kommentteja:

Tsekkaa myös nämä