torstai 24. lokakuuta 2013

Viisi asiaa Hiekkakikkareesta


Viisi asiaa Hiekkakikkareesta/indoneessiasta seuraavaks. Vertailun vuoks, kun jo Mordorista nää asiat listasin.

Vaikka elämä on täällä ihanaa ja trallalaa ei huolen häivää (paljon) ja aurinko paistaa ni ei täm silti oo silkkaa rantahietikossa danssaamista hei! Kyllä, olette kaikki motkottajat oikeassa, arki se on on täälläkin, on paskoja asioita ja joskus ihan jopa vituttaa.

Mutta alotan ens siitä mikä kaikki on ihanaa! Osa noista päätyy kyllä myös sinne vitutuslistalle.

VIISI ASIAA JOTKA TEKEE HIEKKAKIKKAREESTA IHANAN

1. Sää

Eikökö mää. Ja kainalopieru perään.

Kelit on täällä hyvät ja miä piän lämpösestä, miä palelen nykysin jo jossain 25 asteessa ja jos meressä ollaan ni +28 asteinen merivesi pistää luuskan sinertämään jos siä meressä liki tunnin lutrailee. Siihen on syynsä että olen täällä enkä Mordorissa.

Tykkään kun aurinko paistaa ja ympäri vuoden on se noin 30 astetta mittarissa. On ihanaa kun ei tarvitte vetää mitään pilkkihaalaria päälle että uskaltaa pistää nokkasa ovesta ulos. Sortsit ja hihaton paita, muunlaista vaatetta ei tarvitte. Iltarientoihin ehkä munahousut (eli housut, jotka on niin löysät ja mukavat et jos ois munat ni niienki ois niissä pösyissä hyvä hölskyä. Munahousuja ei pidä sekottaa ns. rakastelupöksyihin, jotka on ihan tyystin toisenlaiset pöksyt. Terveisiä Antille!). On ihanaa ettei tarvitte sukkia ja et varvastossu is the töppönen vuoden ympäri. Varpaat tykkää kun ne saa vapautuneesti hengitellä.

Okei välil on ihan vitullinen hiki ja meinaa pyärtyä helteeseen mutta sillo mennää mereen tai ilmastointiin tai johonki tuulettimen alle.

2. Liikenne

Ei autoja, ei mopoja. Autuus! Sellanen kiivas mottorin pörinä puuttuu äänimaisemasta ja se on ihanaa. Kuulee kuinka aallot loiskii, tuuli kahisuttaa palmuja, hepat hirnahtaa, lehmät ammuu ja kanat ja muut tipuset kotkottaa, kiekuu ja sirkuttaa. Lihasvoima on joka liikauttaa täällä niin ihmisiä kuin asioitakin. Se on joko fillari tahi ponitaksi eli cidomo millä kuletaan, ellei jaksa kävellä.


3. Eläimet

No kissat, dingdong, ihanaa kun heitä on. Tämäpä yllätys, siellä kummastellaan!

Kissat ei vaatine lisäselvityksiä. Mutta niien lisäks miusta on varsin hauskaa että lehmät, kanat ja kilit juoksentelee valtoimenaan tual huudiloil. Toki siihen on jo niin tottunu, ettei enää kauheesti silmäänsä lotkauta kun lähikauppaan jolkottaa ja matkalla vastaan tulee 10 lehmää ja 15 kanaa. Se on ihan normaalia.

Mut ohan se nyt aika helvetin siistiä.

4. Ihmiset

Ihmiset on täällä mukavia, niin paikalliset kuin tänne asettuneet ulkomaalasetkin. Suurin osa. Sekopäitä, mulukkuja ja biaatseja on joka porukassa, mutta noin päällisin puolin ihmiset on kivoja. Indonesialaiset nyt  ylipäätään on aika letkeetä ja ystävällista porukkaa, tällä suunnalla ainakin.


Mukava indonesialainen Irwan
Ja täällä asuvat ulkomaalaset on kaikki varmasti asettuneet tänne omasta vapaasta tahdostaan, kukaan ei ole täällä pakosta, ovat valinneet tän Hiekkakikkareen ja osaavat elämäänsä täällä arvostaa. Jokaisella on se vaihtoehto, kotimaa, johon voi lähtee jos alkaa elämä täällä vituttamaan.

Elämä on sellasta letkeetä, on aikaa istuskella ja olla ajattelematta mitään. Se indonesialainen istuskelukulttuuri on läsnä ja se on mukavaa.

Vaikken itte oo mikään supersosiaalinen, on tullu automaattiseks sellanen moikkailumeininki. On mukavaa kun naapurit tervehtii, on hauskaa että naapurikaupoissa tunnetaan ja sieltä saa tarvittaessa ostokset ulos maksamattakin, esmes jos ei heil oo vaihtorahaa antaa. Tai jos vaikka  kaupan täti kattoo telkkaria eikä jaksa nousta palvelemaan. Sillon saan hakea ihan itte tupakit kassan takaa ja maksaa myöhemmin.

5. Meri

Meri, tuo kalojen vilpola! Ai että. On ihanaa asua meren äärellä ja varsinki kirkasvetisen lämpösen meren äärellä. Meri tarjoo vilvoitusta ja sukeltelua. Se on nätti kattella, se on välillä raju ja voimakas. Aaltojen pauhu on mahtava asia.

Bubbling under: se, että asiat tulee luokse. Ei tarvi ku jossai kuppilassa istuskella ni voi ostaa vaikkapa diiviidii-elokuvia, joku niitäki tulee kauppamaan (Vähiksen kans ostettii ja katottii mm. Lone Ranger. Johnny Depp black metal -meikeissä, kuuminta hottia ikinä! Huumoria siitä teki se, että leffa oli kuvattu leffateatterinäytöksestä, ja aina välillä hianon elokuvakohtauksen yli käveli varjohahmo popkornipänikkä käessä). Ja tänää ku tulin hakemasta pyykkejä naapurista ni ohi käveli kalamuija, tataa, nyt on kissoille fisuja pakastinlokero täynnä!

VIISI ASIAA JOTKA HIEKKAKIKKAREELLA VITUTTAA

1. Ötökät ja oliot

Isot hämähäkit, pienet hämähäkit, polttavat tuhatjalkaset, skorpionit, käärmeet ja varsinkin cobrat, ihon alle tunkeutuvat madot, muurahaiset, moskiitot, varpusen kokoset ampiaiset, torakat, isot kissoja syövät liskot. Näin muutamia mainitakseni.

Sietokyky on kasvanu kyllä huikeesti, ei tule hepulikohtausta mistään torakoista ja semmosista lainkaan. Mutta paska meinaa yhä lojahtaa housuun isojen hämähäkkien kans. Ja kärmesten, varsinkin cobrien kans, joita onneks en oo kohdannu ku yhen. Muurahaiset ajaa miut raivon partaalle koska niitä on ihan vitusti joka paikassa ja osa niistä puree.

Yks päivä siivosin miun pihan makaamon alta yhen pussin jossa oli edellisen asukkaan jäliltä tyhjiä limpsa- ja bintsupulloja. Siä kassissa oli niin iso hämähäkki et miä meinasin pyärtyä. Se oli sen kokonen ettei sitä tohtinu ruveta mitenkään hätyyttään tai nutistamaan, se ois hotkassu miut yhtenä suupalana. Otin harjan ja kannoin sen avulla koko pussukan pihalle. Hämiksen jalat vaan sojotti kassin sisältä. Saatana sentään.

2. Ihmiset

"Nice tattoo". Vittu. Miä olen ollu täällä kohta kaks vuotta ja en ole uutukainen kenellekään, eikä miun tatuoinneissa ole mitään jännittävän erikoista, mutta kun kylillä fillarilla sutii niin joka reissulla joku vitun munapää hihkuu naistattoota. Miulla keittää heti.

Ja mordorilaista hysteerisen täsmällistä ihmistä korpeaa paikallinen aikakäsitys. Kun ite on joka paikassa vähintään vartin etuajassa ni kyllä käämi palaa kun rastajätkän "10 minutes" on poikkeuksetta vähintään puoltoista tuntia. Jos tyyppi laittaa textarin et tulee miun huusholliilla käymään 10 minuutin päästä ja tunnin päästäkään ei viä näy ni voi jumalauta. Raivosin tästä kerran pää punasena et vittu kun teijän kans ei voi sopia saatana yhtään mitään ni kommentti takasin oli vaan et "heyyyyy, no worries, different culture, this is not europe". Totesin siähen että lucky you, koska jos oltais Mordorissa ja tulisit puoltoista tuntia myöhässä ni vetelisin ympäri korvia.

Asioiden hoitaminen on täällä tän tämmösen meiningin takia välillä, eikun siis aina, hieman haastavaa. Erilaisen täsmällisyyskulttuurin lisäks on sellasta tyhjän lupailua jonkun verran, että hoidetaan hoidetaan, mutta mitään ei tapahu. Tai sitä, että sanotaan et asia hoituu tälviisii, sit säädetään ihan saatanasti, useita päiviä, ja loppujen lopuks asia hoituu ihan toisella tavalla ku alunperin sanottiin. Miun vesilaskun maksaminen viime viikolla vei jonku 3 päivää, siitä vois kirjottaa oman postauksen, se oli niin psykedeelistä touhua.

Vituttaa myös ahneus ja sellanen money-money-money-meininki. Osalla täällä silmät rullaa ku hedelmäpelissä ja päästä kuuluu kassakoneen kilinä, ja mitään muuta ei ajatella ku rahaa. Hyvä meininki kärsii semmoisesta. Lisäks hyvin usein länsimaiselle lärville on eri hinnat kun paikalliselle. Meillähän sitä rahaa on ni voi aina pyytää vähän enemmän.

Ja palvelussa on usein toivomisen varaa. Se on hiasta. Istuskelukulttuuri on ihana asia, mutta ku miulla on nälkä niin haluan sen pöperön pöytään än-yy-tee-nyt enkä tunnin päästä. Ja usein laskun saaminen ravintelissa vaatii cheerleader-tason älämölöä ennenku joku sattuu vilkasemaan et ai katos, noi on vissiin jotain tual vailla.

Joo ja en myöskään tajua tota talonvaltausmeininkiä. Siitä opin ainakin sen, ettei taloa voi jättää tyhjäks, aina pitää olla joku Taalasmaana paikalla jos itte poistun saarelta.

Paikallisten ihmisten erikoispiirteitten lisäks sykettä tietty nostaa tollot turistit. Oon ennenki vaahonnu, mutta voisko pikkusen kattoa että missä maassa ollaan ja mikä siel on sellanen yleinen sopivuuskoodi esim. pukeutumiselle? Pelkissä pikineissä tai spiidoissa kadulla käveleminen ei oo miusta hianoa, missään maassa, oli miten virtaviivanen diskovartalo hyvänsä. Ja se tissisillään makoilu rannalla, voi jumalauta. Muslimimaassa ollaan, ja ei sen vertaa tajuta kunnioittaa paikallisia säädyllisyyspykäliä että piettäis ees utareet piilossa. Olen nähny täällä myäs aivan estottomasti alasti aurinkoa ottavan turistin. Mitä senki päässä liikku? Oliko ehkä niin sienissä että luuli olevansa nudistirannalla?

3. Roskat

Jätehuoltoa täällä on, mutta ei tarpeeks. Paikoittain roskia on ihan vitusti, paikallisasutusten luona on ku kaatopaikalla välillä. Miun huusholliin ei kuulu minkäänlaista jätehuoltoa, ei oo roskiksia portin ulkopuolella mihi voi jätteensä dumpata vaan ohjeistettiin et heitä toho pihalle vaan, kyllä ne joku siitä kerää. Näin tapahtuuki, mutta ei koskaan ennen ku lehmät käy repimässä roskapussit auki ja levittelee miun satunnaiset pikkuhousunsuojat ja muut pitkin huudiloita.

Ja kun tää on asia joka olis aika helppo järjestää. Saatana. Monessa paikassa toki onki hianosti 3 eri väristä roskatynnyriä kadun varressa, kukin tynnyri erilaisille jätteille. Lajittelu on ikäänku jeejee, mutta ku niihin roskiksiin vilkasee ni jokaisessa on just ihan mitä sattuu paskaa.

4. Indonesian viisumihommat

Nää neloin ja viitoin menee ihan saivarteluks, koska en keksi enempää kunnolla vituttavia asioita.

Miksei Indonesiassa voi olla sellasta viisumihommaa, et tulis ees 3 kuukauen leima passiin ku vaan maahan saapuu? Näin on esim. Malesiassa ja Singaporessa. Miulla menee helvetisti rahaa ja aikaa viisumien kanssa häsläämiseen. Tilanteeni on onneks, toivottavast, paranemaan päin. Siitä lisää sit ku asia on hoidettu, en uskalla paukutella henxeliäin ennakkoon.

5. Huumeet

Pilven polttelu on ihan ok, poltelkaa vaan, ei se miuta häiritte. Ohan pössyttelijät hieman hitaita mutta ei täällä elämä muutenkaan järin vauhikasta ole, eikä tarvi ollakaan. Ja jos haluaa sienipirtelön ni siitä vaan. Mut älä tuu miulle sienipäissäs höyryymään, miä en jaksa kuunnella. Kato ku en oo siel samal planeetal siun kans ollenkaa.

Kaikki muut täällä pyörivät, lähinnä noi kemikaali-osaston, aineet ärsyttää. Hyvät kivat tutut tyypit on nyt toisenlaisia aivan, kun on tullu crystal meth kuvioihin. 

Mitä se muuten on niiku suomeks? Siis toi crystal meth?

Bubbling under: jatkuvat sähkö- ja vesikatkot. Tälläki hetkellä oon ihan helvetin hikinen ja paskanen, mutta palatsiini ei tule vettä. Vesi on ollu poikki jo pari tuntia. Nälkäki ois ja nuudelia mieluusti keittelisin, mutta ku ei tuu vettä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Se taitaapi olla metamfetamiinia. :/

Tsekkaa myös nämä