maanantai 7. lokakuuta 2013

Maantaiaamu ja olen töissä!


On maanantaiaamu, kello herätti puali kuusi. Tosin Dimmu herätti jo viieltä mutta ku annoin hänen lutkuttaa miun sormenpäätä ni tokeni vielä hetkeks olemaan paikallaan ja voitiin lötkötellä.

Puali seiskaks kipasin uuteen tyäpaikkaan! Jei! Eli oon ihan niiku kuka tahansa normaali ihmiin: maanantaiaamuna duunissa! Woop-woop!

Tässähän kävi siis sillälailla, että yhet mordorilaiset (terveissii Antille ja rouvalle!) on tulossa tänne joulu-uueksvuadeks ja se on täällä ryysisaika. Hyö sukeltavat kovasti eli majotusta piti löytää tästä miun huudiloilta ku sukellukset on Lutwalassa, tiäteski. Kaikkialla jo täyttä, mutta sain sumplittua hommat pienellä säätämisellä. Majapaikkoja mettästäessä kävin miun ihan naapuriin valmistunees uues piänes majatalos kuikuilees et millains mesta ja hinnat ja tsydeemit ja onks tilaa tuossa vuoden vaihteessa ja sillai. Siitä ei majotusta löytyny mutta tuli puheeks että ovat hiukan kiipelissä noin niiku tyävoimallisesti. Miä siinä heti laittamassa kättä lippaan että ai-ai söör änd mädäm, minäpä kattokaas asun tuossa naapurissa ja oon köyhä kulkuri vain ja voin tulla jeesimään jos tarvittee, kuhan hiukan maksatte. Asia oli heti selviö ja pari päivää tuon jälkeen olin jo kattomassa kuinka hommat hoietaan.

Hyö olivat jo kuulleet miusta ja miettineet että pitää se kanttura jostain käsiin saaha et jos se vois meilläki tuurailla. Joskus tää on käsittämätöntä miten täällä jutut kulkee. Vähän jeesaan kaveria jossain ni puoli saarta tietää et no nysse akka tekee muutakii ku makaa ja jua kaljaa. Aina nää tarinat ei kuiteskaa paikkaansa piä, ja miä en tajua mistä jutut joskus lähtee kiertoon. Esmerkiks ku kuukaus sitte kävin Malesiassa viisumijuaksulla, ni takas tullessa varmaan viis ihmistä tuli kysymään et no, oliko hyvä Metallican keikka? Miä olin ihan huuli pyäreenä et mikä vitun Metallican keikka? Oli faktana täällä juttu kulkenu että menin Jakartaan kattomaan Metallicaa. Mistä helvetistä tuoki on keksitty, kun en ollu ees tietonen että Metallica on jossain ääsiän suunnalla nyt?


Uuet tyäkaverit
No mut eniveis, uusi duuni! Aussipariskunta on pykertäny tähän tämmösen piänen ihanan sympaattisen neljän punkalowin majatalon, nimeltäns Pantai Karang. On piän uima-allas ja kivat huoneet ja muutenki sympaattinen meininki. Hyö tykkäävät kissoista, heil on kylpyhuoneessa kissaemo ja kolme pientä poikasta kasvamassa. Omistajamiähellä on perkeleesti tatuointeja. Sehän oli välitöntä bondausta sitte. Hurjan mukavia ovat ja juttu luistaa. Diili on, että käyn jeesimässä sillon tällön ku tarvittevat, soitto vaan ja tuun paikalle, ja kattellaan sitte tuossa myöhemmin että josko ihan vakituisemmin miuta tässä tarvittevat. Vähän jo oli puhetta sellasesta ja kyllä miulle passais vallan hyvin.

Tänää oon mestoilla yksin, mikä hiukan hirvittää. Miun pitää mm. kokata aamiaiset ja kun en oo mikään master chef niin tiiä millasta munakatastrofia lyän pöytään kohta ku asiakkaat heräilöö. Mutta kai miä sellasesta peruskokkelista ja leivän paahtamisesta selviän jotenki.

Lisäks siivoilen ja kastelen rehuja ja vahtaan respassa jos tulee asiakkaita ja sellasta kaikkee mitä ny tämmösen tilapäis-TaalasmaanUllan kuuluukii tehä. Aivan jees!

Mut nyt kello onpi kaheksan ja miun pitää mennä käpistelemään niitä munia ja laittamaan hetelmälautasia valmiiks. Molo!

Kuvia viä tähä lopuks eli semmoin niiku toimistoesittely. Kattokee, eikö oo kivannäkönen mesta? Suosittelen lämpöisesti tätäki paikkaa asumukseks jos tänne Hiekkakikkareelle tuleepi lomailemaan. Varaukset hoituu kätsysti miun kautta, no worries!


Ohvise8 kommenttia:

-A kirjoitti...

Kiitokset vielä säätämisestä ja kiva kun siitä oli sullekin hyötyä :)
Sun toimisto ja työkaverit on kyllä paljon kivemman näköisiä kun mun vastaavat tääl ruoholahden toimistokompleksissa..

Anonyymi kirjoitti...

Kivan näkönen pikku mesta. Miten paljon sun vuokra on kuukaudessa? Paljonko noista töistä maksetaan? Olis vaan kiva saada ihan faktaa miten siellä pärjää kun säästöt rupeaa loppumaan ja pitäis jotain tehdäkin elantonsa eteen

Patzy kirjoitti...

Talouspoliittinen tiedonanto on työstövaiheessa yhä, ei oo nyt kerenny kirjanpitoa pläräillä.

Eikä miulla oo vielä varsinaista FAKTAA että miten täällä pärjää. Taival on vasta alussa mutta alku näyttää kyllä tällä hetkellä varsin lupaavalta.

Mutta lyhyesti vastattakoon kysyjälle: kahen kuukauen omahima-asumisen jälkeen näyttää siltä et omassa huushollissa asumiseen miulla menee noin 350-400 euroa kuussa, sisältäen vuokran, sähkön, puhtaan veen (miul tulee siis keittiöön ja suihkuun maksullinen ns. kunnon vesi eikä mikään löyhkäävä paskavesi), juomavesipänikät sekä kaasun (ei suoli- vaan keittiökaasun). Se on paljon, mutta miun talokin on hieno eikä mikään kämänen läävä.

Tuurausduuneista saa mitä millonkin, riippuu mitä se duuni sisältää ja kuinka höveli pomo sattuu olemaan. Miulla ei henk.koht. järin isoa otantaa ole, mutta täällä töissä olevien länkkärituttujenki liksoista jotain tiiän. Jos vaikka jonkun majapaikan varauksia hoitelet ja ylläpidät, eli hoiat paikan sähköpostit ja agodat ja muut, siitä voipi saaha hyvällä tsägällä pari miljoonaa kuussa (miljoona on siis noin 65 euroa tällä hetkellä). Vakkariduuni, eli ihan kk-liksanen homma jonkun majatalon täyspäiväsenä manakerina voi olla kuulemma sellasta 4-5 miltsiä kuussa.

Sukellusopettajat voi tienata high seasonin aikana tuhat tai pari tuhattakin euroa kuukaudessa, mutta sitte low seasonina voi olla ettei tuu juur mitään.

Kaikki riippuu kaikesta, eikä täällä rikastumassa olla. Kuhan saa vuokran maksettua ja vähän nuudelia ja kaljaa ni riittää miulle. (mainittakoon että olen saanu "liksana" myös laatikollisen bintagia ja kassillisen leluja kissoille, ei huono, vaikkei niillä vuokraa voikaan maksaa)

Kyllä täällä varsin moni tekee useempia hommia että saa räävittyä sen elannon kasaan. Tyypeil on ties mitä virityksiä, saavat provikoita jostain ja touhuuvat yhtä asiaa yhes paikas ja siinä sivussa toista hommaa toiseen paikkaan.

Mutta näist rahahommista tarkemmin sitte ku saan ton talouspoliittisen räpellyksen joskus kirjoteltua julkasukuntoon.

(ps. ei kyllä haittais yhtään jos joku taho alkais sponssata tätä miun plokia. Miljonäärit ottakaa yhteyttä!)

Anonyymi kirjoitti...

Mitekäs noilla viisumeilla pystyy työskentelemään? Eikös ne ole turtiviisumeita? Jotkut Aasian maat (ja joskus kansalaiset) on kovinkin tarkkoja noiden statusten suhteen...

Dr. Otam

Anonyymi kirjoitti...

Kiva Patzy kun vastasit, ihan vaan mielenkiinnosta kyselin. Vähän on eriluokkaa tulot sulla nyt kun aikaisemmin Suomessa :-) Onnea valitsemallesi tielle. Hienoa, että uskalsit!

Anonyymi kirjoitti...

Tää on kyl ihan parasta! Kissoja! Sukeltelua! Kaliaa! Aurinkoo! Oon nyt lukenu joku sata vuotta näitä tarinoita aina ku oon ehtiny, ja vihdoin pääsin ajan tasalle. Niska jumissa, mut ei se mitään, loistavaa ja huikeeta on. Kiitos!
Niin, ja kiitos myös järjestelyistä. Nyt ei tarvii ku odottaa. Ja kasailla tuliaispaketti. :) - Cisse
P.S. Dimmu!!!!!

Patzy kirjoitti...

Kiitän huolestuneisuudesta, Dr. Otam. Työlupa-hommat on säädön alla ja siitä lisää jahka asia on hoiettu kuntoon.

Anonyymi kirjoitti...

hejj.. turha kommentti tähän väliin =) niin tosiaan eihän ne Metallica-äijät mitään keikkaile kun markkinoivat sitä lehvaansa (Se On Loistava!!!!) <3 uutta kiertueaikataulua ootellessa!

Tsekkaa myös nämä