torstai 10. heinäkuuta 2014

Arvausriistokeskus nounou, taikalaastarit jeesjees

Näillä taikalaastareilla notkistu lapaluu

Jos joku ei vielä oo kuullu, ni olen ollu kipeenä. Vitutus ei ole sairaus sinänä, siitä ei siis ole kyse, vaan ottamelan lisäks oon ollu kauheessa flunssassa. Lisäks tualla jossain lapaluun tienoilla paukahti yks aamu joku lihaksentapanen totaalijumiin, ja se on vähän invalidisoinu ja vetäny pinnaa entistäki piukemmalle. En ole järin aurinkoinen persoona noin muutenkaan, mutta jos miulla on kipuja niin olen äärimmäisen kärttyinen. Sillon ei naurata.

Hiekkakikkareella sairauden hoitaminen hoituu tämmösissä normaaleissa tapauksissa omatoimisesti. Jos Morodorissa - missä siis on maailman paras ja ilmaisin terveydenhuolto - kuttutaan terveyskeskuksia arvauskeskuksis, ni meillä hiekkakikkareella paikalliset lääkäriasemat on astetta hurjempia laitoksia. Arvaamisen lisäks niissä myös riistetään.

Lääkkeet lääkäriltä haettuna saattaa maksaa helvetin monta kertaa enemmän ku että hakisit sen saman liuskan antipioottia siun lähimmästä risukaupasta (liuska perusantipioottia risukaupasta 10 000 rupiaa eli noin 60 senttiä, lääkäriltä sama 300 000 rupiaa eli noin 18 euroa). Hinta tohtorin vastaanotolla tosin putoaa reippaasti, jos aa: asioit indonesiaksi edes osittain, pee: kerrot että asut täällä ja see: sanot ettei siulla ole vakuutusta. Tällöin et saa käynnistä kuittia, mutta visiitti maksaa lääkäripalkkioineen ehkä kolmanneksen tai neljänneksen siitä, mitä se kustantais jos menet enklantia puhuvana vakuutettuna tursitina lääkärille määkimään.

Näin ollen arvausriistokeskuksissa käyminen kannattaa vaan sillon kun tarvii jotain mitä ei risukauppojen tiskiltä löydy. Muutoin ei kannata mennä rahojaan tuhlaamaan klinikoille. Paitti jos on se vakuutus ja haluaa ittiään viihyttää moisella kokemuksella. Miten kukaki tykkää, nääsnääs.


 Arvostan paikallisia lääkkeitä. Vattavaivoihin ostetaan Diapet-nimisiä yrittikapseleita, jotka todellakin toimii ja ovat täysin luannontuate. Flunssaan vaaleenpunasia pillereitä joitten nimi on Procold ja lisäks jotain yskänlääkettä. Flunnssatropit vie tajun, se on sairaana pelkkää plussaa, kun nukkuessa ei kärsi niin kovasti.

Mutta nää lihasjumihommat on miulla sen verran harvassa että on kestäny löytää toimiva apu. Piäneen juilimiseen sipasen tiikeripalsamia tai vastaavaa, tai sitte rantakaupustelijaukolta ostamaani mahtavaa tököttiä, joka polttaa ihan perkeleesti, mutta helpottaa sitte kun kirvely ja kuumotus lakkaa. Tuosta putelista muuten maksoin 20 000 rupiaa, turisteilta kaupustelijasetä nyhtää noin sata tonnia. Sain maksaa mitä halusin, "up to you", sen jälkeen ku olin kokeillu ja todennu hyväks ja kehasin litkua viereisen rantapetin tyypeille, jotka sitte ostivatki muutaman lekan tuota ihmelirua.


Ihmeliru
Nyt ei auttanu tua liru ollenkaan. Kirvels niin maan perkeleesti, mutta lihas vaan pingotti. Oli vaikia hengittääki ja yskäki siinä viä ni hippasen tukalat oltavat. Könysin lähikauppaan ja selitin viittomakielellä, pantomiimiesityksellä ja onnettomalla indonesialla kaupan tätille että vitun kipiä lihasjuttu on. Hiplasin jotain rasvoja ja voitehia, mutta täti läppäs sormille ja löi käteen pari pakettia jotain helvetin laastareita. Että nämä auttaa. Asia selvä, ostin.

Könysin kotio ja sain jotenki väännettyä ittelleni ne laastarit lapaluun hujakoille ja olin aika varma että vittu nää mitään auta. Mutta kas: ensin kuumotti, sitte ei tuntunu enää mitään. Pidin laastareita yön yli ja tadaa: aamulla ei minkäänmoista jumitusta havaittavissa. Olo oli suorastaan notkea! Mahtavia taikalaastareita!

Ja flunssakin on jo helpottamaan päin, kiitos vaaleanpunaisten ihanien pillereiden. Jäänen henkiin.

Tästä aasinsiltana pääsemmekin takasin Mordorin maailman parhaimpaan ja ilmaisimpaan terveydenhuoltoon. Miulla onkin mielenkiintonen tilanne nyt kun sinne ens viikolla (KÄÄK!) tulen. On syytä pysyä terveenä, sillä  niin Suomen kansalaisen kuin olenkin, niin miulla ei ole ilmeisestikään ole varaa mennä Suomessa lääkäriin. Katsokaas, erityisesti te jotka esim. viime syyskuussa marisitte Iltalehden keskustelupalstoilla, että tuokin pummi meidän verorahoilla vaan lorvailee ja turha tulla tänne siten itkemään ja jotain sairauksia hoidattamaan saatana: 1.11.2012 alkaen en ole enää kuulunut Suomen suuren ja mahtavan sosiaaliturvan piiriin, syystä että oleskeluni ulkomailla on kestänyt yli 12 kk. Tarkoittaa: ei kela-korvausta, mikäli lääkärissä joudun asioimaan. Myöskään miun DAN Europen matkasairasteluvakuutus ei korvaa Suomessa tapahtuvia lääkärijuttuja, koska olen kirjoilla Suomessa, enkä täten ole siellä matkoilla, vaan olen ikäänkuin kotimaassani.

Pitää pakata rinkka täyteen antibiootteja ja Procoldia ja muuta nappia ja tinkstuuraa mitä täältä saa senku risukaupan tätiltä hakee. Vähän olin haaveillu että kävis Mordorissa pillu- ja hammaslääkärissä, mutta täytyy käydä nua ruumiinaukot syynäyttämässä jossain sellasessa maassa missä ei moisista tarkastuskäynneistä lähe kärpäsetki lompakosta.

Mainittakoon muuten, että kun olen pari kertaa joutunu käymään lääkärissä Balilla, ni on muuten ollu spektaakkelimaisen loistava hoito. Missään koskaan ikinä ei ole ollu niin hyvä hamamslääkäri ku Balilla. Ja samoin kun kävin korvatulehduksen takia Balilla lekurissa, ni olin ihan pöyristyny kun miun prinsessakorvia hoivattiin tunnin verran. Sitä kun oli Mordorissa tottunu siähen, että se ois 5 sekunnin vilkasu korvaan ja resepti käteen ja menetkös siitä heihei.

Että tuata.... joo.

Palaan  vielä myähemmin muihinki maailman parhaisiin mordorilaisiin asioihin. Kun tua aihe nyt jotenkin päätä vaivaa, yötä päivää.

Taikalaastareiden selostukset

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuos kuule noita laastareita tullessas aimo kasa. Herra Kiiskillä on jumia joka paikka täynnä,ku valmennushommat on niin tiukkoja et muksahtelee harva se päivä kopukin selästä alas ja sitte tekee taas kipiää.
Niin, ja muista se Indocafe ilman mitään vitun (tai muitakaan) makuja. :P
K

Anonyymi kirjoitti...

Mikäli on käyntiä Viron puolella niin suosittelen käymään lääkärissä siellä itse hoidatan hampaat siellä ja hintalaatuu suhde suomea huomattavasti parempi.

Tsekkaa myös nämä