torstai 10. heinäkuuta 2014

Vihreät Niityt vei LakunLaku kuoli aamuyöllä. Hautasin sen viiden aikaan Dimmun viereen tuonne talon taakse. Siellä ne lepää, mustat kissat, vieretysten.

Laku ei ollu miulla ku kuukauden verran. Ande ja Kristiina toi sen toukokuun klinikalta kotio ja Laku muutti sitte miulle kun Kiisket läks Mordoriin. Ihana poika oli Laku, mutta hänellä oli alusta saakka vähän vaikeuksia terveyden kanssa. Klinkan jälkeen sairastu kovin, pallihaava mätäänty, oli antibiootilla ja tiputuksessa ja selvis siitä kyllä kun kovasti hoidettiin. Näytti hyvältä ja Laku oli miun luokse muuttaessaan reipas poika ja kaikkien kaveri. Ihana persoona kertakaikkiaan.

Naureskelin Lakun valtavaa ruokahalua ja pallomaista vattaa, kunnes tuossa vähä aika sitte tajusin että eipä oo nauruun aihetta. Huomasin, että ison vattan takana Laku on tosi laiha, ihan luuta ja nahkaa. Madotin. Maha vaan paisu ja hirveellä vauhilla ja Laku lopetti touhuumisen, keskitty vaan makoiluun ja syömiseen. Alotin antibiootit, konsultoin eläinlääkäreitä. Vaikiahan oli lääkäreiden arvella mistä on kyse, mutta ei järin toiveikkaita vastauksia tullu. Aloin henkisesti valmistautua pahimpaan, mutta toivoin vielä parasta.

Eilen Laku alko olla aika voimaton. Laitoin Lakun tiputukseen, viimisenä toivona, kun tuntui että se on ihan kuivunu, vaikka maha oliki täynnä nestettä, tai jotain, mitä lie. Laku söi vielä hyvin, tepasteli illalla ja tilanne ei sinänsä mitenkään ihan kauheelta tuntunu, vatta vaan oli valtava hytisevä, nestemäinen pallo.

Puolen yön aikaan heräsin, kun Laku yritti hypätä sänkyyn. Ei päässy, jalat ei oikein kantanu. Vatta oli hirviän kokonen. Nostin Lakun sänkyyn ja se kävi miun kylkeen kiinni. Näykkäs miuta käsivarresta, kehräs vielä. Pissas alleen, sänkyyn, ja meni sitte itte lattialle maton päälle makaamaan. Ymmärsin, että Lakulla on menolippu Vihreemmille Niityille ja Noutaja on tulossa. Rauhallisesti hän siinä makaili matolla, voipuneena ja hiljaa. Puoli viiden aikaan päästi vaimean valituksen ja kuoli.

Murheen päivä.

PS. Seuraava kissaklinikka on marraskuussa. Lahjoituksia vastaanotetaan, ja vapaaehtosia eläinlääkäreitä kaivataan!


3 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Osanottoa :-( Todella kaunis kissa oli hän. Voi ei. Itku :-(

Matkatar kirjoitti...

Voi pientä..

Jmp kirjoitti...

Syvät osanottoni. Aloin vollottaa tekstin loppupuolella...

Olisikohan Lakun kohtaloksi koitunut FIP (vatsakalvontulehdus, aiheuttaja Corona-virus?) tai sitten munuaisten ja maksan vajaatoiminta..? Käsittääkseni tuo FIP:in kostea muoto aiheuttaa todella suuren vatsen ja vie aika nopeasti hautaan.

Kiitos kiinnostavasta blogistasi (toivottavasti pääsisin joskus takaisin Gili T:lle, hyvät muistot jäi) ja hyvää Mordorin reissua!

Tsekkaa myös nämä