torstai 10. heinäkuuta 2014

Mordor miälessäin, osa 666

Tää postikortti on miulla kirjanmerkkinä kulkenu jo pitkään. Ettei unohtuisi mistä tullaan.
Päivän polttava puheenaihe: Mordor. Viikon päästä olen jo siellä. Voiluojavoiluoja. Aiheeseen on palattava, tuli tuohon eiliseen vitutuspäissään kirjotettuun ruikutukseen sen verran ajatuksia nostavaa palautetta että pakko jatkaa, sohia herkkänähkaiseen mordorilaiseen kusiaispesään. Ja tuskin tämä tähän jää, mutta alotetaan tämmösestä mietinnästä.

Mordorilainen hyvinvointiyhteiskunta, lottovoitto.  Maailman paras - ja ilmanen - koululaitos ja terveydenhuolto. Kukaan ei jää pulaan, jos elämä murjoo. Yhteiskunta hoitaa ja pitää huolta vaivasistaan ja köyhistään. Käki kukkuu, tuhannet järvet, yötön yö, revontulet. Senaatintori, jääkiekko, eukonkanto ja tangomarkkinat. Marimekko, Paola Suhonen, Alvar Aalto ja Kimi Räikkönen. Nokia, Angry Birds ja suomalainen äitiyspakkaus. Sininen taivas, löylyt omassa saunassa, jälkiuunileipää ja vatserin sinistä suklaata.

Lintukoto. Helppo elämä, rikas isä ja koira.

Tämä on se kiiltokuva, jollasena Suomi pitäis nähä. On se kaikkea tuota, melkein, ja asiat paremmin ku monessa muussa maassa. Ei sais valittaa, hiljaa siellä, asiat on hyvin!

Miten kuitenki on jotenki se kuva, että toisaalta....kun vähän tarkemmin unikkoverhon takaa kurkistaa, niin laiskat pultsarit elää yhteiskunnan tuella, mutta opiskelijat ja eläkeläiset kituu nälkärajalla. Tai että lääkäriin kyllä pääsee, saa sillä kahen minuutin visiitillä tohtorilta antibioottireseptin ja purkin masennuslääkkeitä, mutta toisessa ääripäässä mummot makaa piinakodeissa omassa kusessa ja paskassaan ja saavat ruokaa jos joku ehtii ruokkimaan. Tai että koululaitos tasapäistää, tappaa yksillölisyyden, luovuuden ja itsetunnon, jollei satu olemaan helvetin vahva ihminen, jo silloin 7 vuotiaana kun lähtee opintielle murskattavaksi. Masentunut ei saa hoitoa, jos ei jaksa sen puolesta tapella ja käydä saatanallista byrokraattista sotaa. Ruoka maksaa helvetisti, bensa maksaa helvetisti, kaikki maksaa helvetisti ja kansalaiset verotetaan kuiviin, niin ettei edes 6000 euron kuukausipalkkalaisella ole toivoakaan ostaa omaa asuntoa, ainakaan Helsingistä. Yhteiskunta hyysää lapsiperheitä, koko Mordor on rakennettu lapsiperheille, mutta jos elät yksin, olet yksin, maksat kaiken yksin, maksat hirveitä veroja etkä löydä kaupasta kuin perhepakkauksia. Maataloustuet ja työnantajamaksut ja mitä vielä. Suomalainen tomaatti 5 euroa kilo, espanjasta tuotu tomaatti 0,99 euroa kilo, mutta suomalainen tomaatti onkin design tuote ja puhdas ja täynnä laatua.  Perintövero, mikä neronleimaus! Kiinteistövero, ylevero, alkoholivero, tupakkavero, autovero, bensavero, tulovero, arvonlisävero, vero. Käyrät kurkut on kielletty, kaikki on säädelty, valvotaan ja määrätään ja kielletään, kansalaisia on suojeltava omalta itseltään. Tiesitkö että imuroit väärin, varo tätä ja tuota, vaara vaanii irtokarkeissa, hengitätkö oikein, terveellinen ruokakin tappaa ja kotiin kuolee moni. Viiniä et saa ruokakaupasta, ehei, etkä lääkkeitä. Voit ostaa ne vapaasti alan erikoisliikkeistä, mutta jos ne olisi ruokakaupassa saatavilla, helvetti pääsisi valloilleen. Tuetaan korkeakulttuuria, joka ei kiinnosta ketään, paitsi rahanjaosta päättävää eliittiä. Annetaa rahaa oopperajuhlille muttei Provinssirockille. Rakennetaan oopperatalo, muttei bändeille treenitiloja. Puretaan kaikki vanha ja rakennetaan tilalle paskalaatuista vessakaakelilla päällystettyä elementtikuonaa. Merenrannat toimistoille ja miljonäärien asunnoille, ulkoilkoot rahvas vaikka Kouvolassa. Helsingin metro, mikä vitsi, mutta pääsee sillä sentään itään.

Ei ei ei homoliitoille, kyllä kyllä kyllä turkistarhaukselle.


Mitä vittua, kysyy Nimim. Epätietoinen Hiekkakikkareelta -69.
(Mutta ainakin siellä toimii sähköt. Täällä ei. On saanu tässä jo pari tuntia liota omassa hiessään pimiässä. Mitä tästä opimme? Hyvää ja pahaa on kaikessa, kaikissa ja kaikkialla, moni kakku päältä kaunis ja sillai. Ugh.)

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Muuta en voi sanoa kuin että AMEN. :p

Ja sitten ihmiset ihmettelee, miks haluan muuttaa pois Suomesta. :D Annan ihmettelijöille tän tekstin eteen. :p

Anonyymi kirjoitti...

Halleluja preis te loord!

Loistavasti kiteytetty teksti ja jos jotain tuo teksti vituttaa, niin aina voi tehdä itsarin ja mielummin sillä vitun kalliilla viinalla tai tunkemalla käpylehmiä perseeseen!

Soleil kirjoitti...

Hyvä kirjoitus ja totta puhut! Ihailen niin tapaasi kirjoittaa aidosti, upeata! :)

Pepi kirjoitti...

Sissus....täs alkaa kohta tähyillä omaa hiekkakikkaretta :D

Anonyymi kirjoitti...

Siis tsemppiä koitokseen ja voimia
"the great escape from the mordor part II and III"..

Ja voisit jonku tollat semisniiduilu budjetin heittää millä siellä saarella pärjäis kuukauden tai pari noin et mordoeista pääsis käymään jossainjos ei nyt sit kumminkaan vuosiksi mutta noin kuukausi tai pari ja joku semmonen budjettiarvio et ehkä kalja tai pari saattaa mennä ja sit asumus jostaan pikkasen parempi ku minimi tai sit se minimi noin et sellasen et missä rahoissa liikutaan. Et yleensä noissa kaikissa budjeteissa aina et mennään joko hitosti overiksi tai sit nuudelipussilla viikko..Pärjääkös 35 -50 euroo päivä..Noh tervetuloa takaisin Suomeen ja pallo jalkaa jo Hki-Vantaalla..heh

Anonyymi kirjoitti...

Aaahh, helpotti täälläkin! Kiitos, mahtavaa kamaa! Mut eiks me voitais muuttaa tätä mordorin kakkaviidakkoo? Porukalla?

Tsekkaa myös nämä