keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Komia komia Kouvostoliitto

Kouvostoliitto


Terveisiä Kouvostoliitosta. Kouvostoliitto on ankea, autio ja ahistava. Sen jälkee ku täältä oon vuonna 1988 muuttanu poies ni on helpottanu. Yhä silti vanhat traumat aiheuttaa syrämmentykytystä ja levottomuutta kun Kouvola lähestyy. Olotila vapautuu vasta kun Kouvostoliiton komea profiili näkyy auton peileissä taakse jäävänä painajaisena.

Mutta nyt on ihan kiva ollu käyä. Eilen käytiin äitin kans Kouvostoliiton sykkiväs ytimes, eli Kouvolassa. Kävin kattomassa miun mummia. Mummi on 100 vuotta vanha, kuuro ja vähän vippaa tapulissa, satavuotiaalle se suotakoon, mutta noin enimmäkseen järki pelaa. Asuu yksin kotona viälä. Mummilla kesti pitkään että tajus kuka miä olen mutta meni ihan sekiksiin ku vihdoin viesti meni perille. Mummin jutut oli ihan silkkaa spedeshou-meininkiä. Tupakan vaaroista varotteli, koska Jörn Donnerkii on polttanu terveytensä pilalle. Tauno Palo ei osaa näytellä ja ruotsalaiset on hulluja kaikki. Indonesiaankaa tarvi mennä takasin enää, siäl ei oo ku tulivuaria. Eikä myä kukaa ymmärretä millasta on olla noin vanha. Kylä näi o. Sitte mummia alko väsyttää ja ajo meijät poies.


Speden Saluuna näytti tältä sillo ku se oli miun vakiobaari 70-luvulla. Piirros on tehty valokuvasta. Miun äiti on tuo keskimmäinen pubiruusu.
Kouvolan keskustassa oli lähinnä tyhjiä liiketiloja ja tyhjiä katuja ja ylipäätään tyhjää. Legendaarinen Speden Saluuna käytiin kattomassa, miä oon kasvanu siellä piänenä kun äiti oli siellä töissä. Posotin aika usein koulusta pyärällä sinne notkumaan puliukkojen sekaan. Mutta ei Speden Saluuna enää oo semmonen tunnelmallinen savunen synkkä spedeilyputka niiku 70-luvulla, nyt oli valosa paska ja semmonen peruskuppila mitä löytyy jokaisesta kuolevasta mordorilaisesta kaupungista, jokaiselta kulmalta.

Kouvostoliittoon on rakennettu Veturi-niminen ostoshelvetti jonneki tonne ison tiän varteen. Sinne on lähteny kaikki kaupat ja liikkeet ja elokuvateatteriki. Miä en ymmärrä. Jos ihminen haluaa elokuviin kaupungissa ni lähteekö se oikiasti autolla jonneki vitun kuuseen johonki paikalliseen itikseen? Näemmä kouvostoliittolaiset lähtee.

Rytmi-Kattiki, tuo legendaarinen keikkamesta joka miun nuoruuessa oli nimeltään Sip Pub eli Sippari, siitäki ollaa tekemässä jotain helvetin diskoa.

Kouvostoliittolaisilla pimuilla on kaksväriset tukat. Vitivalkosta plondia ja sitte jotain mustia tupsuja seassa. Kouvolan kävelykadulla oli pari kojua, toisessa myytiin perus-khaosanroad-reppureissaririepuja, munahousuja oli tarjolla, ja toisessa myytiin neonvärisiä Jack Daniels -paitoja. Kouvostoliiton Anttilassa oli tyhjiä hyllyjä ja kaikki 50-70% alennuksella. Anttilakin lopettaa. Alko sentään on olemassa viä. Siä ei ollu alennusmyyntiä.


Sisu frispiikolffaa
Illalla kotosalla Myllykoskella vahtasin siilejä ja sitte lähin kattomaan ku gummipoika Sisu meni heitteleen frispiitä. Sisu on kova futiksenpelaaja ja frispiigolffaaja ja hiano nuari miäs muutenki. 12 vuatias, eli ihminen jo. Kävin tepastelemassa Kymijoen rannoilla ja kattomassa että kyllä Mordor on parhaimmillaan, kesäisin, ihan kaunis. Eihän tuo synkkä joki mikään valtameri ole, mutta veden ääri on aina hieno.


Yks asia mikä miun päähän ei viäläkää oikee mee on tää jatkuva valosuus. Pää ei ymmärrä tätä että kello on kymmenen illalla ja aurinko paistaa like there's no tomorrow. Ihan kreisee.

Tänää myä käyään Inkeroisis ja Rautakorves ja ehkä illalla Mylsän yäelämään. Ja siilejä vahtaan tiätysti, kuhan ne taas iltasella tuolta tuhisten alkaa äitylin ruakapatojen ääreen taapertaa.

Raju meno ät Anjalankoski!


Sauronin silmä Tykkimäes

Tämmösiä en muista ennen nähneeni. Kyllähän se invalidisoiva vamma on, se että on lapsia, ja vaatii ilman muuta erikoisparkkipaikat lähellä sisäänkäyntiä. Ehdottomasti.

Armeija kaduilla valvomassa järjestystä


Kouvostoliiton kaupungintaloSpeden Saluuna, ei ole enää entiselläänKouvostoliittolaisia puiston miehiä

Anttilassa oli pula kaikesta

Eiliset lööpit

Kova meno ät kävelykatu

Kouvostoliiton massiivinen suihkulähe
Myllykoski

Käytii kirpputorilla. Jumalauta oikeesti, jengi pyytää älyttömiä hintoja kaikesta. Jotain virttyneitä riepuja mitkä kelpais korkeintaan lattiarätiks ni 2 egee. Tsiisös.

Kissoille tuliaisia. Kirpputorilta. 20 senttiä tsibale eli ihan järkihinta. Mutta tää oliki lähetyskirppis, eikä semmoin ihmisten oma. Eli rahat ristukselle, ristuksen hinnoilla. Satanisti kiittää!
Sisu ja min äiti
Just oisin tos alkanu pilkkimään mut sekii oli kiälletty

Kymijoki

Mylsäläisen nuarison angsti on kaunista


Mylsässä puistossa. Hyvä ku sekaan mahtu.


SIIIIIILIT!


2 kommenttia:

Ana kirjoitti...

Millä filtterillä pilvistä saa noin synkkiä? Aijoo, Kouvola.

Anonyymi kirjoitti...

Sippipubista disko? Eeeeeiiii, mihin kaikki pillikinttuiset rokkarinalut sitten menee? Siilit on hienoja!

Tsekkaa myös nämä