torstai 24. heinäkuuta 2014

Mylsä


Jos Kouvostoliiton Kouvola on saattohoidossa niin Myllykosken tuhkausta jo järjestellään. Tääl ei oo vittu mitää! Mylsä on jo pihauttanu kylmän piarun ja siirtyny suarasääristen valtakuntaan, heittäny lusikan nurkkaan. No okei, on tääl nää pakolliset eli K-marketti, S-marketti ja Siwa, hualtsika, pari pitsakepappia, R-kiska, joku 37 kirpputoria ja pari juottokuppilaa. Vanha Viiala ja Maija's Pub. Äiti on Maijan pupissa töissä. Keskustassa, anteeks, "keskustassa", on kirkko. Mylsän horisonttia koristaa toimintansa lopettanu paperitehas. Se se on komia koriste mille tahansa käpykylälle.

Mutta maisemat on komiat, koska täällä on vesi ja veen nimi on Kymijoki.

Ja tarviiko sitä ihmisellä loppujen lopuks muuta ympärillä ollakaan? Kaunihit maisemat, kaljakuppila ja ruokakauppa, niillä pötkii jo aika hyvin. Se on siitä kii, mitä kaipaa ja mitä haluaa.

Lainasin tänää äitin pyärää ja kävin...ööö....missäs miä kävinkää. Keskikosken sillalla! Hiano oli. Kävelin siin sillan ympäristös vähän mettässä ja sitte fillaroin kattomassa kaikki muutkii nähtävyyet. Eli kirkon.

Min visiitti Kouvostoliittoon alkaa olla lopussa. Huamenna lähen Hesaan ja Kallioon. Alkaa ilmeisesti armoton ryyppääminen, näin ounastelen. Jotain Viina&Viltti-henkistä korkeakultturellia piknikkiä on toverit orkanisoinu. No, sinne vaan, rohkeesti, naama eellä! Lauantaina miut kuskataan Karmarokkiin, missähän vitussa sekin on, mut ihavitusama, siel on Herra Ylpön Perse ja Anssi Kela.

Mordorin loma on kestäny nyt viikon. Oon lihonu varmaan 10 kiloa kun kaikki syättää miuta ihan hulluna ja oon hikoillu jonku sata litraa per sekunti. Vittu täällä on kuuma. Helvetissä usein on.

Kuvakimara tähä ja lopuks viä aiheeseen liittyvä sketsi! Pitäkää hauskaa! Seuraavat kuulumiset sitte ku oon päässy Hesaan ja pailaaminen hetkeks rauhottuu. Siihe asti, molo vaan!Dramaattinen

Pirteä

Etualalla oleva Olavi on, tai siis oli, miun mamman eli isoäitin veli. Sodassa kaatus, nuar miäs.


Tää aukio Mylsän kirkon eessä on Myllykosken Tori. Siin oliki menoo ja meininkii, hyvä että maltto matkaa tuosta jatkaa.


Mylsän keskustan sykkivin ydin. Eläväinen on.

Maijan pupi.

Siilit! Niit oli eilen illal viis yhtäaikaa tuos pyörimäs ja paskomas pitkin terassia.

Min siskon huusholli on perustanu kanalan. Vähäkö niien kanat on lihavia. Ei yhtää semmosii sitkeen näkösii pitkäkoipii niiku Hiekkakikkareen kanat.

Viski

Velmu. Tavattoman leikkisä on hän.

2 kommenttia:

Zepa kirjoitti...

Laittele jotain koordinaattei sitten. Oon huomenna pe Uunisaaressa melko tiuhaan ja lauantaina osan aikaa kissanäyttelyssä Kaapelilla, mut siellä on varmaan niin kuuma että ulkoistan itteni mahollisimman lujaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun jaksat päivitellä plokia täältä härmästäki. Mihinkäs sitä kalijaa saa tulla tarjoomaan,ja millon? T. Toh

Tsekkaa myös nämä