sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kissakuulumiset

Kakkosen Koralpiitsin kissajengi does the Dressman walkNo nyt miul on kuppi PAHVIA (räyh), ja tiätty RÖITÄ hoiettuna (pahvi ja röitä, ks. min edelline naputus), eli nnnyt on aikaa kirjotella kissakuulumisia. Niitä pyyettiin oikee ja miähän olen nyt asiakaspalvelun aallonharjalla täs taalasmaanullaillessani, eli kun pyyetään ni miähän tartun heti toimeen.

Tapahtunutta viime päivinä.Dimmu nukkuu
Miun kissat voi hyvin. Dimmu kasvaa ja on niin villi ja ihana. Ja läheisyysriippuvainen, ku raasu yksikseen kämpässä joutuu päivät olee ku miä oon duunis (hän on siis kotiarestissa koska on niin biäni viälä, ulkoilee vain valvotusti). Ni sitte ku pääsen kotio ni Dimmu kiipiää paitaa pitkin niskaan pörisemään ja seuraa miuta ku hai laivaa ja yät nukkuu tiukasti vierihoidossa. Munakas on hänen lempiruaka ja sellasta Dimmulle kokkailen kissanruuan kupeeseen. Ja näyttää kovasti siltä, että Dimmu on tyttö. Dimanttinen Dimmu!Seek Äitikissan tississä.
Seek and Destroy on isoja jo, mutta viälä ne äiteensä tisseillä käyvät vaikka siält ei saletisti tuu enää mitään. Oheisen kuvan ku miun kavereille näytin ni Leanne totes et OMG tää näyttää melkee insestiltä ku noin iso kissalaps lutkuttaa viä äitisä tissiä.

Äitikissa on sellain miun pihapiirin poliisi. Se on ihan kärppänä vahtaamassa, ja käy aina vieraita kissoja tirvasemassa turpaan, ihan vaan varmuuen vuoks ja ikäänku ilmottaakseen, et kuka täällä määrää. Et okei, käymään saa tulla, kuhan tiiätte paikkanne ettekä ala kukkoileen.

Naapurustossa kuleskelivia irtolaiskissoja käy miun murjulla syämässä lukuisa määrä. Kissanruokaa menee siis ihan perkeleesti, ku miulla on omia kissojakii sheitshemän (Äitikissa, Seek and Destroy, Mini-Sosis, Danny, Adam Lambert ja Dimmu). Eilen ilmaantu ihan uus tuttavuus, semmoin vimosillaan paksuna oleva kissaleidi. Lötkötteli siinä miun keittiötilassa, sähis niin perkeleesti ku yrtin koskea, mutta ei lähteny kuiteskaa lipettiin. Vatta hällä on valtava, kohta poxahtaa.

Surua ja murhetta on ollu kans. Voi että. Lutwalan kissoista kuoli tällä viikolla pieni Magic ja sitten seuraavana päivänä Chrissie. Miä en tiiä mistä on kyse, flunssalta se siinä loppuvaiheessa vähän näyttää, mutta en ole varma. Tauti on joka tapauksessa raju, vie kissan muutamassa tunnissa. Sairastumisen kun huomaa niin kissa on jo avun tuolla puolen, ei auta antipiootti eikä mikään. Aivan kamalaa. Nuo Lutwalan mirrit ku on miulle vähä niiku omia kans, kun oon useimmat heistäkii tuntenu siitä asti ku ne on jostain Lutwalaan vyörätty.Tästä kirjotan lisää kissaplokiin jossain vaiheessa. Nyt toivon vaan että tilanne rauhottuu eikä lisää kuolemia tule enää.


Meiju Suvas. Hän ei miun talolla tykänny olla vaan palas takas Kakkosen Koralpiitsille rantapummiks. Kuten myäs Äkäin. Tauskista sen sijaan ei yhäkään havaintoja. Nyyh.
Toissailtana tapasin yhen pariskunnan jotka tulivat juttusille ku miä touhotin jonkuu mirrin perässä nakki tanassa. Kertoivat et hyö asuu semmoses piänes majatalos missä on 5 kissanpoikasta, pieniä ku hiiret ja kaikilla silmät rähmäsinä ja muutenki surkeita ovat, eikä äitikissasta oo varmuutta. Kehotin heitä ny ens töikseen putsaamaan pentujen silmät ja sitte seuraamaan tilannetta, että käykö äitikissa siä lainkaan. Ja lupasin tulla seuraava pänä kattomaan. Eilen oli sitte tuo jo raportoimani superjännittävä vessakriisi majatalossa ni en päässy aamusta käymään, mutta tuo pariskunta polkas tänne Eedeniin näyttämään pennuista kuvia ja kertomaan et silmät on putsattu, ruokaa pienille tarjottu ja ovat syäny. Mutta emoa ei oo näkyny.

Iltapäivästä otin sitte fillarin alle ja kaahasin kattomaan, ja siä yhen mökin alla tosiaanki 5 piäntä kissanpoikasta makas yhessä kasassa. Voooooi että. Koitin kysellä paikan pitäjältä et onks emosta tietoo ja se sano et ei hää oikee tiiä ku kissoja tulee ja menee pihan poikki niin paljo, et kuka niistä ja emo on, ei voi tiätää. Olin ihan et voi helvettilääne, et jos emo on ne pentusa hylänny ni mikä neuvoksi? Mukava pariskunta lähtee pois tänää ja nyt ku oon sen kissanpoikaskasan nähny ni ehä miä saa sialulleni rauhaa jos miätin et siä ne yksin mökin alla kuolee nälkään ilman emoa. Pakkohan ne on siältä käyä hakemassa poies, vaikka tiiän että todnäk siinä on viis syränsurua pinossa.

Tänää aamulla kipasin taas mestoille, oli kissakori mukana, että jos ne poikaset siä on ja emoa ei oo näkyny ni otan pennut koriin ja vien miun vieraskammariin. Ainaki pystyn huolehtiin et hyö ovat turvassa, saavat ruokaa ja on kuivaa ja lämmintä ja mukavaa, ja voin pitää silmät heillä puhtaina ja auttaa vessa-hommissa (piänen piänien kissanpoikasten bärssettä pitää märäl pumpulilla pyyhkiä et hyö hokaa et ainii pissata ja kakata tartteis). Mutta pentuja ei mökin alla enää ollu! Ehketi heillä nyt siis kuiteski on huolehtiva emokissa, joka on ne viime yän aikana käyny sieltä hakemassa ja muuttanu pesueensa muualle. Jätin miun puhelinnumeron majatalon omistajalle että soita jos ne pennut jostain ilmaantuu ni miä tuun sitte taas kattomaan.

Kissarojektistani oon käyny pari kertaa palaveerailemassa Gili Eco Trustin vetäjän kanssa. Ranskalainen on hän ja rankalaisethan tiietään. Mutta miä oon nyt taas vähän asenteitani tarkistanu, koska miun kissahommaan nyt niin positiivisesti suhtaudutaan ja tukea tulee ja antavat miulle hiukan varoja myös ihan käytännön kissa-asioiden hoitamiseen ja ekan palkankii sain. PALKKA! IIIIIIIIIKKKK! Sillä palkalla (tän hetkisellä kurssilla kuukausipalkkani kissahommasta on noin suunnilleen 130 euroa kuussa....) ny ei pitkälle pötkitä mutta kaikki mikä tulee lompsaa kohti ni arvostan suuresti ja elämääni sellainen hitusen kuiteski helpottaa.

PALLIRAHASTO! Mykistävä määrä on taas kupeittensa kaivajia ollu. Voi mahoton! Varovaisesti olen sieltä nipistänyt muutamia kymmeniä euroja ja käyttäny ne mm. kissanruokaan, kaulapantoihin ja vitamiiinigeeliin. Laitan tarkemman tilannekatsauksen rahajutuista myähemmin ku tsekkaan et mikä on ihan niiku tämän hetkinen tilanne.

Ei miul muuta kissoista just nyt. Kissaplokiin tulee kaikenlaist täsä ihan lähipäivinä jahka ehin kääntää pään eklannikskirjotteluasentoon ja saan jäsenneltyä et mitä kaikkee pitää sinne raapustella. Joo. Nyt back to wooooork.

Pirkko! Siä hänkii rantapummina biitsibaareissa elelee. Ja on hukannu kaulapantansa taas, pitää viiä hälle uus.


Dimmu nukkuu. Kattokaa tuota vattaa! Se suorastaan huutaa rapsutusta!
1 kommentti:

Minttu kirjoitti...

Yleisö kiittää!! Pirkko on siis jäänyt biitsille asustelemaan?

Tsekkaa myös nämä