keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Manimanimani mast bii fani


Ihmisraunio Hiekkakikkareelta tässä taas moro! Aurinko paistaa ja tuuli kahistuttaa palmuja. On lämmintä, on mukavaa, elämä o hianoo!

Mutta sitte asiaan.Miun raha-asiat on askarruttanu kansalaisia valtavasti. Ei oo ihan yks eikä kaks ihan henkkoht viestiä mitä tuntemattomat ihmiset on laittanu ja tiedustellu asiasta. Ja sitte jos lähetään tonne ihan julkiseen keskusteluun, mitä tuo miusta Iltalehes ollu juttu on poikinu, sielläki asiaa mietitään. Ja ollaan osittain hyvin, hyvin närkästyneitä. Ettäs kehtaan tälläviisii elellä, helvetin pummi, MMMMMEIDÄN verorahat, saatana, takasin ei oo tulemista!

Kirjotin jo ennen reissuun lähtöä aika tyhjentävän selvityksen siitä, miten miä tän pelleilyn oikeen rahotan. Kehotan että tyä kaikki kaks lukijaani niivitätte kursorii tähän ja siirrytte lukemaan sen vuodatuksen. Sieltä selvii suurin niistä kysymyksistä, mitkä on käsitelly sitä et miten miä tämmösen lorvailun oikee oon rahottanu. Kenenkään verorahoja täs ei valitettavasti oo mällätty, niin mukavaa ku se oliskii saaha rahaa tekemättä sen eteen mitään. Tuas vanhas raha-löpinäs on myäs jonkinlaista kustannusarviota, joka on toki pitäny kutinsa jotenkuten. Palaan toteutuneeseen budjettikatsaukseen marraskuun alussa, kun tulee 2 vuotta tropiikissa perseilyä täyteen.

Haluun jälleen kerran painottaa sellasta asiaa, että tämä ei vaadi mitään lottovoittoa eikä perintöä eikä roopesetämäistä rahakasaa, ei miullakaan sellasia takataskus oo ollu, ikinä. Eikä tule jatkossakaan olemaan. Kaiken avain on - alleviivaan oikeen - asioiden laittaminen matkailua suosivaan tärkeysjärjestykseen. Jos se reissuun pääsy on siulle ihan vitun tärkiää, ni keskity siihen. Asiat on järjestelykysymyksiä vaan.Mitä tulee noihin maanmainioihin keskustelupalstakirjotuksiin ni yllä yksi esimerkki. Tuasta miä loukkaannuin syvästi siksi että haukutaan sosiaaliseksi pummiksi. Ensinnäkin olen epäsosiaalinen! Toisekseen ni vaikka Kela on miut jo heivannu vittuun (nii, tiäsittekö että vuoden ulkomailla lorvimisen jälkeen lentää sosiaaliturvan piiristä ulos eli oho, ei oo asiaa kenenkään verorahoihin! Kelatkaa!) ni Mordor ei ole vielä ainakaan perunu miun kansalaisuutta eli kyllä kuulkaa jos tulee iso pipi niin tulen vallan huoletta takasin sinne inisemään ja syämään teiän kaikkien mansikkakakut . Lälläslää!

Ja kerron hei nyt kans että oon tän reissun aikana saanu siältä Mordorista palkkatuloja ja maksanu niistä ihan roimat verot. Arvakkaa riepooko ku niillä MIUN verorahoilla on sitte hyysätty jotai lähiökuppilan pultsariporukkaa ja annettu terveyrenhoitoa joilleki räkänokille? Vaikken miä itte ees asu Suamessa enkä saatana ole ees Kela-korvausten piirissä? Että kyllä miun raha kelpaa mutta miulla ei ole oikeuksia mihinkään enää. Jumalauta. Syävät MIUN mansikat siällä, ai että nyppii.


Mutta sitte vakavoidutaan. Millä miä aion siis jatkossa elellä, ny ku rahat on loppumassa tyystin. Saan piäntä liksaa Gili Eco Trustilta miun kissaprojektista. Parhaillaan oon töissä yhen majatalon Taalasmaan Ullana ja kai tästäki jotain liksaa saan (se selvii sitte ku omistaja pystyy palaamaan takasin, palkasta ei oo keskusteltu, koska kun ystävä tarvii apua niin sitä annetaan eikä aleta mitää palkkaneuvotteluja pitämään). Tuuraushommia tässä ja ehkä yhes toiseskii majatalos on luvassa myöhemminki. Jahka tulee kavereita saarelle ni jotkut majottuu miun palatsin vierashuoneeseen ja kynin heiltä siitä hyvästä pientä vuokraa.  Joulukuun alussa saan veronpalautusta, satoja euroja, kattokaa ku hövelinä maksoin viime vuonna jopa ihan vitusti liikaa niitä veroja et teil kaikil poloisil siä Mordorissa riittäis julkista liikennettä ja kouluruakaa. Miulla on nyt myäs asumisoikeusasunto Hesas ja jahka sen saan vuokrattua ni siitä jää kulujen (vastike, laina, verot) jälkee käteen ehkä just ja just 50 egee kuussa, eli tämmösel viekkaal kiinteistökeinottelulla tässä sitte voipi porskuttaa ja napaansa kaivella vailla hualen häivää.

Koitan lisäks vimmalla keksiä kaikkee muuta pientä, kert piäninä palasina on elanto nyt riivittävä sieltä mistä millonki jotain irtoaa. Alottaisko piänimuatosen kissanruuan pimeän kaupan? Tarvisko joku reissujuttujen tai minkä vaan löpinän kirjottelijaa? Oisko jotaa  ihan vaikka IT-etätyätä mitä sinne Mordoriin vois täältä käsin tehä (huomioiden mein paikalliset nettiyhteydet)?

Kuten siin lehtijutuskii totesin, ni olen ekaa kertaa elämässäni nyt tyystin tyhjän päällä. Miä olen aina tehny vitusti duunia, en oo ikinä ollu päivääkään tyätön ja oon aina pitäny jemmarahaa pankkitilillä ja ollu sellain rahanatsi et ensin maksetaan laskut ja sitte jos jää jotain ni sitte syyään, bailataan tai matkustellaan. Tää nykytilanne, ku rupiaa oleen kaikki säästöt ja muut käytetty, ni tää on miulle siks todella outo ja pelottava tilanne. Mutta koitan suhtautua seikkailumiälellä, ja ohan tää aika jännää. Pitää ainakii ikänaisen toimeliaana ku enää ei vaan VOI jäähä makaamoon selälleen et hohhoijaa, ei hualen häivää.


Miulla on kuiteski yhä sokia luottamus siihen, että asiat kyllä järjestyy. Tavalla tai toisella. Ja jos ei ne järjesty ni sitte tuun takas suameen ja viän teiän kakuista mansikat ja viän teiän tyäpaikat ja viän teiän miähetkii nyt ku viämisen alotin ja vittu, viän tuhkatkin pesästä, ja sitte ku on taas sairaasti rahaa kasassa ni lähen taas enkä taaksein kattele!Ja lopuks viä tämmöin:Yllä olevast huomaatte, että myös laajakaistojen ja puhelujen korkeet hinnat Mordorissa on miun vika. Koska jutussa mainittiin, että olen IT-alalla ollu duunissa ni tuommonen johtopäätöshän siitä väistämäti vedetään. Näihä se menee! Meil IT-alalaisil on just sellasta et joka viikko kotii tulee kuorma rahaa eikä sen etee sitäpaitti tarvi tehä oikeestaan mitää, kuhan pikkusen tietsikkaa naputtaa. Onneks miä vahingos aikoinaa jouduin noihi IT-hommii! Oon onnenpossu!
Eiköhän tää nyt selventäny miun raha-asioita sen verran ku tarvis on. Kaik o siis epävarmaa ja levällään, mutta ehketi tää tästä!

Muihi askarruttaneisiin asioihin palaan myähemmin. Molo vaan!

10 kommenttia:

jaanaba.fitfashion.fi kirjoitti...

Ei jösses noita kateellisten paskanaamojen paskoja juttuja. Kyllä sylettää.

Ihan parasta on se, että ihminen voi tehdä itselleen tärkeitä asioita ja elää hyvän elämän. Terveisin toinen epäsosiaalinen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Hei,

Huoh..mitä tähän voi kanssakansalainen sanoa?! Sinä fiksuna ja oman tiesi valinneena ja rohkeana päätöksentekijä osaat varmasti suhtautua näihin kommentteihin juuri oikealla tavalla.

Mielestäni sivistykseen ja jopa demokratiaan kuuluu erilaisuus, toisen valintojen hyväksyminen, vaikka se ei ihan omaa maailmaa miellytä.

On harmi, että tämmöisiä katkeria ja kateellisia kommentteja tulee. Joskus, -joskus on vain hyvä pitää jotkut asiat sisällään.

Kaikki asiat ei meille muille kuulu, jokainen pitäköön oman tonttinsa kunnossa.

Uskon kuitenkin, että siellä pohjalla hiertää nyt ihan muut asiat kuin nämä sinun finassiasiat. Ehkä oma jaksamattomuus, huono parisuhde, rassaava työ..uskaltamattomuus.

Se mitä muilla on, ei ole sinulta ja minulta pois.

Sinulle hyvää jatkoa ja hyviä kissanpäiviä! Täällä me ollaan 'mordorissa' ja todellakin olet tervetullut takaisin jos asiat joskus ovat sillä tolalla.

Mansikoita meillä riittää-ellei ne thaipoimijat (senkin!) kaikkea poimi!

Anonyymi kirjoitti...

Mua tää sun itsehoitovapaa/karkumatka mordorista piristää niin maan perusteellisesti etten paremmin sano! Mitä ne sun hillot meille kuuluu, kuhan näitä tekstejä vaan painat tulemaan.

Eiku palmujen havinaa sinne vaan, tervist vaan Jutalta Larusta

Ana kirjoitti...

Vie vaan meijän miehet, jos saahaan vastineeksi edes pari tommosta reggeipoekaa.

Anonyymi kirjoitti...

Varmin tapa saada itselle kunnolla paha mieli ja masentua depikseen siellä saarenkikkareella on lueskella noita Ilta-Pulöun kommentaja. Ja koittaa vielä vastailla niihin puolustellen.

Dr. Otam

Anonyymi kirjoitti...

Mää ihan mielellään annan sun syyä mansikat mun kakun päältä, niin hienoa on ollut seurata sun reissua - tai nythän sitä voi jo kutsua elämänmuutokseksi! Ja aika monelle poloiselle tienaamillasi verorahoilla on ne leivänpäälliset hankittu. Tyhjät padat ne siellä kumisee...

J

Anonyymi kirjoitti...

Tsemeä sinne kikkareelle. Anna katkerien kiehua vihassaan. Olen itse joskus viettänyt talven lämpimällä biitsillä, ja tiedän että se on melkein kaikille mahdollista, jos vain haluaa. Vilde

Anna kirjoitti...

Voi yrjö. Säälittäviä postauksia kateessa marinoituvilta ihmisiltä. Luen sun blogia juuri siksi että pääsen sun siivellä maistamaan vapaata elämää ja liputan sille että edes yksi on päässyt oravanpyörästä irti. Onneksi olkoon, iloa ja ihanuutta sinulle, kiitos kun jaksat kirjoitaa ja tuoda vapauden tuulta tänne jotka eletään tuollaisten esimerkkiesi kaltaisten kökköjen keskellä. Saat kaikki 'mun mansikat', silvuplee.

Anonyymi kirjoitti...

En yleensä lue blogeja kun ovat tylsiä, turhia ja monesti tyhjänpäiväisiä. Sun blogi on hyvä ja koukuttava. Tästä voitais sulle maksaa jotain palkkioo niin saa seikkailu siellä hiekkakikkareella jatkua. Kateelliset Mordorissa saavat länkyttää mitä tahtovat, kurja elämä ihmisillä siitähän se kielii. Hatun nostot sulle, jatka samaan malliin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään... Älä sie tyttönen turhaan mieltäs pahoita kateellisten jutuista. Kun tollasii juttuja näet, ni ajattele, että meitä on täällä kuitenkin monia, jotka mielellään lukevat sun elämästäsi siellä ja toivovat hyviä asioita elämääsi. Minäkin oottelen kohun laskeutumista ja otan sitten joskus sinuun yhteyksiä, josko pääsisin myös vuoden päästä vuokraa sulle maksamaan :) -Anna S.

Tsekkaa myös nämä