lauantai 14. syyskuuta 2013

Vakuutusvitutus

Pakko avautua. Nimittäin menee, tai meni jo, hermo.


I hope you will appreciate this act of benevolence toward yourself.


Piti oikein tarkistaa mitä "benevolence" tarkottaa. Luurini näpäkkä sanakirja kertoo että se on suameks "hyvänsuopuus". Vakuutusyhtiöni siis toivoo että arvostan tätä hyvänsuopuuden aktia, joka minua kohtaan on nyt heidän toimestaan tehty. Arvostan, perkele, arvostan niin että sattuu!

Mutta alotetaas tarina alusta ja palataan sitte tuahon hyvänsuapuuteen.

Koska siis Mordorin Kela potkaisi miut jo tuossa viime vuonna pihalle kelalaisuuden piiristä, miä en saa enää suamalaisia vakuutuksia. Ne kun kaikki vaatii että pitää olla kelakorvattava persoona, oikia ihmiin, mordorilainen Mordorissa. Ei se mitään, alun kiukuttelun jälkeen tilanteen olen hyväksyny. Ohan noita vakuutusyhtiöitä.


Koska olen myäs sukeltelija, Divers Alert Network eli DAN vaan näin kavereien kesken, tuli valikoitua vakuuttelijaksein. Aivan hyvä, heilt saa parilla sadalla eurolla vuodeks (hinta kohillaan kyllä!) päheen kultatason megavakuutuksen, joka korvaa sukelluskäpäytysten lisäks myäs kaikki muut lääkäriä vaativat hommelit eikä heil oo mitää pelleilyrajoja siin et matka ei saa kestää ku tän verran tai jotain. Oli niin vakuutettu ja sitä myäten turvaisa olla.

Mut ans olla saatana ku sitte ekaa kertaa piti laittaa vähän korvaushakemusta vetämään. Hihat palo totaalisesti, ja sellasta riesaa ei korvaa mikään vakuutus. DAN Europen nettisivuilta ei hakemallakaan löydy tietoa että miten vitussa heille tehään korvaushakemus. Laitoin sähköpostia, mutta kukaan ei vaivautunu vastaamaan. Laitoin oottelun jälkeen uuelleen sähköpostia ja nyt useampaan osotteeseen ja saatoin siinä hiukan kiivaasti kirjottaa että eikö teil oo näin vakuutusyhtiönä tullu miäleen että joskus joku saattais haluta laittaa korvaushakemusta inessiiviin, mitä. Että eikö ois kätsyä jos vittusaatana jossain kertositte miten sellanen erikoin ja epäilemäti harvinaislaatuin asia pitää tehä.

Sain lopulta vastauksen. Liitteenä lomake korvaushakemusta varten. PDF-muatonen, jota EI VOI tallentaa. Helvetin kätevää. Toisin sanoen, et voi täyttää lappua tietsikalla, ellet oo printterissä kiinni, kert täytettyä lomaketta ei voi seivata. Pitää siis rinttaa se tyhjä lomake ulos, täytellä se vaiks kynällä, skannata laput (3 sivua) tai ottaa niistä kuva. Kaikista kuiteista kans skannaus. Nää liputlaput sitte sähköpostilla DANin korvauskäsittelijälle.

Korvauskäsittelijä palaa asiaan ja antaa numerokoodin jolla siun onneton korvaushakemus nyt heillä tunnetaan. Kysyy pankkitilin tiedot tässä vaiheessa, koska ei kai ny hakemuspaprussa kannata sellasia kysyä. Ilmottaa että kaikki alkuperäset liputlaput on postitettava heille, ihan  siis etanapostilla oikeen (mikä on hianoa, koska indoneessian postilaitoksen kyytiin ei uskalla laittaa postikortteja kummempaa ku ei tiiä kauanko kestää ja meneekö ylipäätään ikiin perille), ja heille on  tiadotettava millon paprut on postissa. Sitte tulee viä yks PDF jossa kerrotaan että vahinkotapaus numero se-ja-se, siitä korvataan nyt tämä-ja-tämä summa euroja. Se paperi pitää rintata, allekirjoittaa sen merkiks et okei miä hyväksyn tän korvauksen, sitte skannaus/kuva ja sen lähetys takas DANille. Korvaus tulee pankkitilille sitte joskus.

Vuasi on 2013 ja näin toimitaan. Jollain vois käyä miälesä että mites jos ois heiän nettisivulla mestapaikka missä täytetään korvaushakemus ja siihen ympätään kuiteista skannatut liitteet ja painetaan VALMIS-nappulaa ja sitte hyö käsittelee asian ja ilmottaa lyhkäsesti et korvataan tai ei ja asia sillä selvä.

Mutta DAN Europen konttori on italiassa ja siällä vissiin pitää asiat tehä monimutkasen ja vaikeen kautta. Voihan FRUTTI DI MARE miä vaan sanon!

Nyt palataan tuohon miulle suotuun hyvänsuopuuden eleeseen, jonka vakuutusyhtiö on miulle nyt tehny.

Asia oli korvatulehdus. Olen heinäkuussa laittanu edellisestä korvatulehuksesta korvaushakemuksen (korva ja korvaus... ai lav suamenkiäli!) heille ja se hyväksyttiin mukisemati. Nyt kun tuas elo-syyskuun vaihteessa korva tulehtu jälleen ja kävin Balilla kunnon lääkärissä, ni vakuutusyhtiön toimesta alko nikottelu.

"Kattomme nyt että siulla on krooninen korvaongelma, joka siulla on ennenki ollu, eikä myä tämmösiä ruveta makselemaan". Chronic! Pre-existing condition! Voi saatanan perkeleen SPAGHETTI ALLA TONNO!

Miä hirmustuin ihan vitusti (lääkärilasku Balin kunnon lääkärillä käynnistä oli nimittäin vitun iso ja miä oon nykysin köyhä kulkuri vain) ja saatoin aika kipakasti meilata takasin että ei kai ny jumalauta kaks korvatulehusta ole krooninen sairaus ja että joka saatanan sukeltajalla on kausia kun korva tulehtuu ja mäkäti-mäkäti. 

Asiaa nyt pari viikkoa siä miätiskelleenä ja tiäs minkä spesialistien kanssa pohtineena hyö palasivat eilen asiaan ja soivat miulle nyt hyvänsuopuutta sen verran, että korvaavat tuon viime kuunvaihteen lääkärikäynnin. Mutta tuli julmettu ukaasi hyvänsuapuuden ohessa et kuinka nyt tästä lähin jatkossa mitään korvatulehtuksia ei korvata enää ikinä koska katsotaan että miulla on krooninen korvavamma ja miun ois syytä painella kotimaahani erikoislääkärin pakeille, ja by the way, myä ei muuten mitään spesialisteilla käymisiä makseta myäskään. Sitte seuraavassa lauseessa kuitenki sanovat että kaikki korvatulehusasiat on nyt poistettu korvattavuuden piiristä KUNNES toimitan heille jonkun vitun "fit to swim"-lausunnon.

Nyt odotan vastausta kun pyysin selvennystä että mitä tyä oikeen haluatte, et ku sanotte et korvatulehuksia ei korvata enää koskaan mutta sitte kuiteski vaaditte jotain lausuntoa et korvat on kunnossa ni sitte korvataan.

Mitä vittua?

Ai että miuta nyppii tämmöset pyrokraattiset paperisodat. Jos ei se jollekulle jo tullu selväks.

Noni, helepotti ku sai rähjätä asian julki.

Ja jos vahingos joku DANilainen lukee ni tämon tuohtuneena kirjotettua ja pahoittelen ja ihan tosissaan tosi paljo arvostan tuota hyvänsuopuuden aktia ja oon kiitollisuuesta ihan mutkalla ja ai lav jyyyyyyyyyy ja ootte oikeesti tosi kiva ja ihana vakuutusyhtiö ja kaikille suosittelen ja jatkossakin oon aina ja ikuisesti teiän asiakas, korvineni kaikkineni ja myäs Italia on ihana ja tykkään pizzasta ja spagetista kans! Grazie!

Seuraavaks kiinnostavempiin asioihin. Laitan teille vaikketi kuvakollaashion miun tyämatkasta. Joo! Kaikki huutaa jeeee! Ja miul on paljo muutaki sanottavaa mut ei kaikkee ny kerralla laiteta. Pihtaan, sen osaan.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Olen vasta tutustunut blogiisi ja voi hyvät hyssykät, kuinka paljon olen nauranut! Loistavaa tarinan kerrontaa. Jatka samaan malliin.

Tsekkaa myös nämä