tiistai 23. syyskuuta 2014

Sähkölaskun maksaminen Hiekkakikkare style

Kai ny lentopallokenttä pitää sähkölaitoksella olla


Palatsillanihan on prepaid-sähkö (silkkaa neroutta), mutta Majatalossa ei ole. Taalasmaan tehtäviin kuului käydä siis paikallisella sähkölaitoksella maksamassa lasku. Kuulostaa helpolta mutta hermohan siinä tietysti pääs menemään.

Kävin sähkölaitoksella (PLN nimeltään) eilen kaks kertaa: aamupäiväl ja iltapäiväl. Konttori oli kiinni. Ryskytin ovea siä ihan hiki päässä ja huhuilin et oisko ketää missää. Ei ollu ku kanoja pihas. Hermo meni ja olin ihan molo ottassa et jo nyt on perkele. Kun ei missään ees lue että MILLON tää paska mahtais olla auki.

Tänää hilpasin ennen jo ennen kymmentä mestoille et josko nyt. Olin liäkeissä koska konttorin ovi oli sepposen selällään. Asiakaspalvelupisteessä oli tietsikka pöydällä ja näytti ihan siltä et tässä tapahtuu jotain äksöniä kyllä. Ei puuttunu muuta ku et ois ny ollu joku ihmiinkii paikalla, jolle oisin voinu asiani selittää. Mut ei ketään missään lähimaillakaan. Kolkuttelin ovia ja huutelin ja huhuilin, kuulin että radiopuhelimet mölisee jossain, mutta ei ihmisiä missään. Jostain sähkölaitoksen läänin takaosasta löyty kaks jannua, istuskelemastapa tietenki, mutta ei ne osannu sanoa mitää, hymyilivät vaa.

Polttelin tupakkia ja otin kuvia ja oottelin. Kohta  pihan poikki jolkotti joku pullukka gubbe ilman paitaa, pelkissä sortseissa ja kainalossa pieni vati jossa oli saippuaa ja muuta pesullemeno-härpäkettä. Pysäytin hänet ja kas, olikin aivan oikea asiakaspalvelija. Jätti pesuvatinsa siähe pihalle, lampsi konttorin pualelle ja ähels miulle laskun ja sain sen maksettua. Toivotin lähtiessä "selamat mandi" eli hyvää kylpemistä.

En kehannu ottaa kuvaa, mutta tilanne oli miusta varsin hauska. Punkero ilman paitaa siinä kylpyynmenomatkalla vähän palvasee vaativaa asiakasta. On rankkaa tää tyänteko paikallisella sähkölaitoksella.

Asiat kyllä aina lopulta järjestyy, mutta kärsivällisyyttä ne joskus vaatii.

Tota valtaisaa säpinää ku tual sähkölaitoksella katteli ni en ihmettele enää yhtää et meil on taas viime aikoina ollu melkee joka ilta sellasia parin tunnin bläkautteja, jotka pimentää koko saaren.


Sähkölaitoksella on enemmän kanoja ku ihmisiä

Jesh, konttorin ovi on auki!

Muuten hyvä mut ei ketään missään

Pingispöytäki tuol kauempana sojottaa. Mut ihmisii ei missään.

Meiän sähkölaitos

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Silloin kun hävettää ottaa kuva, niin kuva on otettava.

T

Tsekkaa myös nämä