perjantai 12. syyskuuta 2014

Taalasmaana taas

Maisemakonttori

Kolmen viikon pesti Taalasmaana alko tänää. Aaaaah! Vaikka se tarkottaaki heräämistä joka aamu ihan helvetin aikasin (mestoilla on oltava seittemältä, ja sitä ennen on kotona kerettävä ruokkia kissat ja siivota hiekkalaatikot ja antaa lääkkeet niitä tarvitteville ja ite pitää keretä juomaan kahvi ja kaikkee), ni silti: aaaaaah. Semminkin kun olen ihan justiisa rannalla, ja myäs lähellä kotia, enkä missään tua sykkivän ytimen kuhisevimmassa helvetissä. Muutenkaan ei oo kiireisimmästä kiireisintä juuri nyt, eli saattaa olla aikaa välillä röhnöttää tuas uima-altaan reunallaki, jos majatalo sattuu oleen tyhjillään.

Sitäpaitsi järjellinen tekeminen rulaa ookoo. Kun sukeltamaankaa ei oo päässy (toinen korva yhä tukossa) ni aika on käyny välillä vähä pitkäks. Sillon sitä on vastannu myäntävästi melkeen jokaiseen "kaljalle?"-henkiseen tiedusteluun ja hauskaa toki on ollu. Mutta nyt riitää, miä en jaksa pailata joka helvatun ehtoo, oon vanha, ja vanhenen joka hetki lisää. Alamäki, what can I do?


Villa Kokita
Oon Taalasmaana Villa Kokitassa. Piti olla kahen kuuauen pesti toisaalla, mutta se peruuntu. Ei haittaa, koska heti tuli tää nakki kalenteriin ja miusta on aika jees tämmönen kolmen viikon setti vaan. On nimittäin toki muutakii tekemistä, klinkan rakentelua ja semmosta. Kaveri kekä tätä mestaa normaalisti manakeroi ni hilpas justiisa lomille, lähteepi Intiaan ja Nepaliaan. Miä sen aikaa vietän päivät tääl kattomassa että hommat sujuu (henkilökunta tääl on kiva ja touhukas, mutta valvova silmä on hyvä olla mestoilla) ja puhun enklantia asiakkaitten kanssa. Virallisesti en siis tietenkään ole täällä töissä, lähinnä vaan hengailen.

Aaaah myäs toimivalle internetille ja kivoille kissoille.


Hannu ja Banjo nokosilla
Kotona kissalauma voi hyvin, paitsi Muumio ja Seppo. Seppo on Seppo ja Muumio.... Muumio sinnittelee mutta laiha hän on yhä. Uutukaisin, eli Hannu, on kertakaikkisen hurmaava persoona. Erikoinen  tapaus, koska hän oli periaatteessa tommonen ei kenenkään mirrilapsukainen, mutta kun hänet naapurin pyykkimuijan pihassa kohtasin, hän jotenki heti päätti että siä oot miun ihminen, vie miut kotiin. Saman tien Hannu asettu taloks eikä ujostele juuri lainkaan. Aivan huipputyyppi. Banjon kanssa niistä on tullu hyvät kaverit, nukkuvat yhessä, miun kylessä kii.

Vetskuklinikan raksahommelit etenee hyvin. Käyn siellä joka päivä tarkistamassa että ukot on hommissa ja edistystä näkyy. Kyllä se siitä valmistuu, pikkuhiljaa. Miä toivon, että jo ens kuussa ois avajaiset ja ekaa kertaa lääkäriä paikalla. Ois hianoo. Miulla ku on ihan ittelläki jokunen mirri huushollissa, jotka tartteis saaha steriloitua ihan tässä kohtsillään.


Ihmishannu ja Kissahannu
Hannu (ihmishannu) ja Petra läks tänää menee, mutta jo ens viikolla tuleepi seuraavat kaverit Hiekkakikkareelle. Ja mitä synkiämmäks Mordor syksyn myätä muuttuu, sitä tiuhemmin alkaa lapata tuttuja huudiloille. Kivaa!

Täällä keli on kuiva ja tuulinen. Meri on välillä hyvinki raisuna kun tuuli nostaa kauhiat aallot. Palatsin ympäristön puut on kaljuuntunu ja kuivunu pystyyn, ja jo pari puuta naapurista on tuulen myätä kaatunu. Pala miun pihaa ympäröivää aitaaki heitti voltin ja puuskittaiset tuulet heittää välillä tavaroitaki pitkin mantuja. Kokkaaminen on yhtä säätämistä, ku kaasuliekki ei meinaa pysyä päällä. Hieno pöly lentää joka paikkaan, tunkee Palatsiinki sisään kaikista pienimmistäki rakosista. Alkaa huumori loppua. Siivoominen on ihan yhtä tyhjän kans, kun siinä ku koitat lakasta pölyyntynyttä lehmänpaskaa ulos huushollista ni tuuli heittää sitä samalla tahilla takasin sisään. Iltapäivisin luulen aina et oonpa ruskettunu, mutta ku käyn suihkussa ja pölykerros nahasta valuu kuurauksen jälkee viämärii ni katos, en ookkaa ihan kakkapökäleen väriin sit kuiteskaa.

Sais jo sataa. Mutta sitte ku sadekausi kunnolla alkaa, joskus parin kuukauden päästä, ni ei sekää kauaa naurata. Kun kotipolut on nyt upottavaa hienoa pölinää, ni sateen myätä ne muuttuu kuraliejuks, joka on pluikas. Semmoseen ku vetäsee fillarin kanssa pää eellä ni avot!

Mut mutakylvyt on eessä vasta muutaman kuukauen päästä, ei piä semmosista viälä stressata.

Kissavoittoinn kuvapläjäys tähä loppuu, ja sit miä painun ripustaa pyykkejä ja hoitelen muutenkii kaikenlaisii asioit. Molo!

Villa Kokita
Siin on Zorro ja sitte Hämäläisen Santtu ja Koukku kekkä ovat Lumikin tisseillä.

Lounas

Koukku ja Santtu

Tarja
Hannu on paras!

Kääpiöt nokosilla
1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo ainakaan vielä Mordor synkäksi muuttunut, syksy on mitä kauneimmillaan. Täällä killottaa aurinko joka päivä taivaalla ja syyskuun puolivälissä mennään vielä shortsi-toppilinjalla. Eihän tätä maata enää ulkosuomalaisten puheista Suomeksi tunnista :)

Tsekkaa myös nämä