sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Uuet kansalaisvelvollisuudet (jos olisin Mordorin tai koko maailman kuningas)

Jatketaan jemmapaskojen julkituonnilla. Tämmösen löysin, ja edelleen olen tätä miältä. Ja olen oikeassa, kuten aina.


Mordorissa on vissiin oppivelvollisuus ja sitte miähille toi armeijahomma tai sivarinakki. Nää ei riitä. Miä jos oisin Mordorin, tai vaikka koko maailman, kuningas ni määräisin muutaman velvollisuuden lisää.


Ekana terapiassakäymisvelvollisuus jokaisella ihmisellä. Vähintää vuasi, kerran viikossa, shrinkillä istumista ja lässytystä. Ei viälä nuarena, siun pitää ensin yrittää elellä itte ja tehä virheitä ja kerätä kokemuksia. Mutta jossai siinä kolmekybäsenä tai sen jälkee ni ois jo hyvä aika mennä vähä turisemaan. Se tekis loppuelämästä helpompaa, jos siinä kohtaa oppis ittestää kunnolla asioita. Kyllä siinä iässä ois jo syytä jotenki puhkasta se oma kupla missä elelee, ja ottaa asioihin vähän toisenlaista näkemystä. Ei se aina helppoa oo, kattoa ittiään ulkopuolisella silmällä, mutta opettavaista se varmasti on.

Vasta ku joku ulkopualinen siulle rautalangasta sen vääntää, ni siä saatat huamata että siä ihan itte omalla toiminnallas aiheutat jatkuvaa kaaosta elämääs. Se on miusta aika tyypillistä ihmistoimintaa: samaa virhettä tehää, juostaan pää eellä samaan petoniseinään, aina vaa uuellee. Ja sitte ihmetellää et miten ny taas meni asiat päin persettä. Ja syytellää aina muita.

On vaikka semmosta että joka helvetin tyäpaikassa on aina kusipäisiä ihmisiä töissä ja on pakko vaihtaa duunia vuoden välein ku sukset on niin ristissä ettei pysty olee. Ku tää on tapahtunu pualen kymmentä kertaa ni kannattaisko vilkasta peiliin ku voihan se olla että siä itte olet niin vitun vaikia ja vittumainen persoona ettei siun kanssa tule kukaan toimeen? Tai että jos joka ainoa poikaystävä mätkäsee siuta lättyyn ja tartuttaa siuhun tippurin. Ettei ois niin että siä itte ettit aina vaan tietyn tyyppistä miässeuraa? Tai että jos siut ryästetää ja hakataan nakki- tahi taksijonossa joka helvetin kerta ku lähet vähä viihteelle ni ettet oiskii riitaahaastavaa sorttia? 

Täysin ulkopuolisen ihmisen näkökulma asioihin avaa silmiä ihan toisella tavalla.

Sitte miusta pitäs olla myäs yksinelämisen velvollisuus. Vähintään vuosi sitäki, joka iikalle. Opettaa elämästä ja arjesta paljon, kun opettelee pyörittämään huusholliaan ihan itte, omin pikku käpälin ja oman pikku lompsan kustannuksella. Vannon, että siusta tulee sen jälkeen piirun parempi kämppäkaveri tahi puoliso, ku oot tajunnu yksin eläessäs et herraisä, roskapussi ei kävelekään ittekseen pihalle tai tiskit ei jotenkii taianomasesti kylve itekseen ja kiipee astiakaappiin. Ne jotka muuttaa suoraan äitin helmoista parisuhteen helmoihin ja yhen parisuhteen helmoista toisen parisuhteen helmoihin, ne taulapäät ei opi näitä asioita, vittu, ikinä.


Kuvan robotti-imuri ei liity tapaukseen
Matkusteluvelvollisuus pakolliseks, vähintään 6kk yhtäjaksonen reppureissu, ihan jopa Euroopan ulkopuolella, vaaditaan. Tähän on sisällyttävä vähintään 10 päivää paikassa, jossa ei toimi edes kännykät saati informeissön haivei. Voi osittain yhistää yksinelämisvelvollisuuden kans, jos lähtee reissuun yksin. MEIDÄN verorahoilla vois vähän tukee tämmöstäkin. Uskon, että ku käy vähän Kouvolaa kauempana, kunnolla ja muutenki ku pakettimatkalla, ni avartuu maailmankatsomus ja menee helpommin jakeluun sellaset itsestäänselvyydet ku että

  • ollaa minkä värisii vaan ni ihmisiä silti ollaan, varsin samanlaisii jopa
  • oli uskonto mikä vaan ni joka porukasta löytyy fanaattisia sekopäitä, mutta suurin osa on ihan okei ja normaaleja ihmisiä. Sekopäät vaan pitää ittestään suurinta mekkalaa
  • jossain muualla ihmisillä ei oo juuri mitään, mutta ne vaikuttaa olevan silti helvetisti onnellisempia ku myä länsimaiset lellipossut joilla kaikki on päin vittua jollei oo robotti-imuria nurkissa hurisemassa ja jääkaappi täynnä sisäfilettä
  • maailma ei lakkaa pyärimästä, etkä siä lakkaa olemasta, vaikka siulla ei oiskaa koko ajan sikanopee internetti pitämässä siuta sosiaalisessa mediassa vuarokaudet läpeensä. Ystäväs ei hylkää vaikkei ne joka sekunti saakaan tiedotetta et mitä siä just söit ja katoit telkkarista ja minkä värisen kakan siun jälkikasvu just pykers pottaansa.
  • ei oo välttämättä lottovoitto syntyä Suomeen, muuallakin voi elää ihan tyystin onnellista elämää
  • on siistimpää kokee asioita ku kerätä tavaroita


Vuoden kasvissyöntivelvollisuus ehottomasti kans. Ilman tätä noi vannoutuneet pihvinpurijat ei suostu tajuumaan että kasvisruoka on hyvää ja että jos jättää lihan pois pöperöistä ni siihen ei kuale ja vattan saa yhä täyteen.


Se on kuulkaa helppoa olla ylevä ja kaikkitietävä täältä kaukaa ku leijailee vaan sellasissa onnellisuuspieruissaan. MINÄ tiedän miten ihmisistä tulis parempia ihmisiä ja miten maailmasta tulis parempi paikka. Minä eikä kukaan muu!

Päden kaikkitietävä Lifecoaching Palvelu on täten avattu. Jos oot hukassa, viesti tänne ja miä kerron miten siun pitäis elää jotta kaikki ois paremmin. Lasku tulee perässä ja on suuri.

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Allekirjoitan joka sanan :)

Anonyymi kirjoitti...

Samoin :-)!

Eija kirjoitti...

Jo kolmatta kertaa ropotti-imuri paheksuttavan elämän toteemina! Miten se sinut noin traumatisoi. Et selvästi ehtiny vaan tutustua sen herkkään luantoon. Minut se on ainakin tehny TosiOnnelliseks, mistään en valita vaik alotankin huomenna taas uudessa duunissa.

Ana kirjoitti...

LISÄKSI: lukemispakko. Vähintään pari kirjaa per kuukausi siitä lähtien kun oppii lukemaan. Saattaa fiksuunnuttaa ihmistä huomattavasti ihan vain kotisohvalla.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät prinsiipit. Muut onki melkei suorittanu (paitsi Euroopan ulkopuoella oon matkaillu harmittavan vähän) paitsi ton terapian. Väitän kyl tajunneeni itestäni aika paljon erinäisten kriisien myötä. Mutta hai hai, lähtisin kyllä reppureissulle ja terapiaan verorahoilla enidei!

M-A

Patzy kirjoitti...

Zepa, kyllä! Kirjojenlukemisvelvollisuus! Ehottomasti!

Ja Eiccis: se ropotti-imuri vaan jotenki oli niin överi-nykyaikaa, netflixien ym tsydeemien ohella. Miä en oo kolmeen vuoteen nähny ees tavallista pölynimuria. Elän lattiaharjan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

Ihan mahtava kirjoitus! Varsinkin vuoden kasvissyönti kokeilu, säästää luontoa ja terveydenhoitokuluja.
Hyvää syksyn jatkoa!

Jussi kirjoitti...

Näin se menee �� Nyt voi heittää Raamatun rodeen ja lukea tätä tekstiä joka ilta!

Tsekkaa myös nämä