lauantai 5. tammikuuta 2013

Sananen musiikista

Life's not so bad, don't be sad
I'm always gonna be there with you
Don't you be sad, don't you worry
come on come on come on with me
If you can stay around me, I can make you happy
life can be so free, we hope to find love and peace
( Finding Peace - Ray D'Sky)

Kaikella rakkaudella indonesialaista populäärimysiikkiä ja noin niiku regeimeininkiä kohtaan yleensä... ohan nää lyriikat ja meiningit aika hirveetä diibadaabaa. Niin paljon kun Unelmien Rastasulhasta palvonkin ni voi herrantähren sentäs. Ja rakkaan kotibaarin rakkaan regeipändin S2B:n biisit on ihan samaa meinikiä: "everything is possible if you believe you can"-hommaa. Ja välispiikeissä tulee koko ajan pelkkää "keep on smiling and shining, enjoy the good reggae vibration"-meininkiä ja "God bless you"-hommaa. Oikeen huomautin tuos joku aika sitte, et alkaa kohta korpeemaan tuo jatkuva jumalansiunaus. Mistä lähtien pändin laulaja Opai rupes huutelee miulle että "Opaio bless you!". Huomattavasti parempi homma on se, näin kirkosta jo 80-luvulla eronneen satanistin miälestä.

Eniveis, musiikki on nyt siis aiheena, ja yllä oleva ihan vaan alustuksena.

Että ajoittain sitä aikalailla kaipais sellasta vaikka Kotiteollisuuden keikkaa jossa yleisölle vittuillaan aivan sheitshemän-nolla, tai Children of Bodomia jossa välispiikeissä joka toinen sana on fuck. Heviä, perkele! Kunnon räimettä ja mäishkettä, kaiken tän maalimaasyleilevän lal-lal-laan jälkeen. Odotan, ja toivon, mitä hartaimmin, että on joku kikalomaaninen keikkapläjäys tarjolla heti sitte ku palaan Hesaan, sellanen mis on ekana iltana kaikki miun ykkössuosikit elikäs Sm3tanat ja Mokomat ja Kaakatteet ja KooTeet ja Kärmiön Tutilot ja Bodomit ja  sit tokana iltana Von Hertseenit ja Bon Jouni ja Von Hertseenit viäl uuemman kerran ja encoret päälle. Kiitos. Järjestäkää joku tollanen, okei?


Mut ohan regei hyvää kans, tämmösis onnellisis lämpösis rantaolosuhteis. Kotipaarissa niil on yks muistitikku jonka ne välil tirvasee soittimeen kii ja havaittin et siäl on vaik mitä tarttuvaa regeipoljentoo. Lainasin tikkua ja kopsasin sielt itelle muutamat vängät viisut. Enkä voinu vastustaa kiusausta sujauttaa sinne sekaan muutamaa omaa suosikkia. Jotta mm. Conscious Youths, Bon Jouni, Kings Of Fools ja Bim Boulevard Band: soitte täällä!

Miun puhelin ylläpitää listaa enitensoitetuista. Se käsittää 40 eniten kuuntelemaani, mut en rääkkää teit sentäs niin pitkäl listal, poimien sielt vaa tän hetken kuumimmat ja kovimmat hitit.

 Tässä siis tulee miun tämän reissun saundträkki selostusten kera. Olen pahoillani.

Stam1na: Valtiaan uudet vaatteet
Stam1na on paras. Muistan ku ekan kerran vahingossa ja sattumalta eksyin heiän keikalle. Oltii Koria Rollissa Kouvostoliitossa, mut siä sato ihan vitusti. Otettii pirssi alle ja paineltii Kouvolaan Rytmi-Kattiin. Ihan sama mitä siä soitti, kuhan päästii sisätiloihin juopottelemaan. Siä esiinty joku Stam1na. Oltii et evvk. Mutta ku Stam1na tuli lavalle ni siinä pojotettiin kohta montut ammollaan et MIKÄ VITTU TÄMÄ ON?????? Se oli syvää rakkautta ensisilmäyksellä.

Bon Jouni: Please don't fuck me up
Tämä piisi vaatii selitykseksi ainoostaan tämän videon.D:A:D: Point Of View
D:A:D on sellanen orkesteri, joka on pysyny miun ykkössuosikkina vuoskymmenet. Perkele, siitä on varmaan kohta jo 30 vuotta ku heistä innostuin, synkkää 80-lukua elettiin kuiteski. Point Of View on min miälest hein paras piisi. Siinä on hianot lyriikat (osuu ja uppoaa) ja muutenki mitä mainioin ns. svengi.

Von Hertzen Brothers: The Willing Victim
The Willing Victim on varmaan sellanen piisi mist voi sanoo et "eeppinen". Tää jotenki kiteyttää Von Hertzenien käsittämättömän lahjakkuuden musiikintekijöitä. Hattu pois päästä ja syvä kumarrus.

Dave Lindholm: Pieni ja hento ote
Tän tahdissa tääl on itketty välillä. Hieno, hieno piisi, joka koskettaa. Jopa miuta!

Verenpisara: Hylätyn aseman tuulessa
Rakastan Verenpisaraa. Ja Hylätyn aseman tuulessa on huikea, kaunis piisi. "Sulje silmäsi /  ettei kukaan näe / meidän yksinäisyyttämme..."

Kotiteollisuus: Hornankattila
KooTeen toisiks paras biisi. Paras on tiäteskii Yö päivää keinuttaa.

Robbie Williams: Feel
AI LAV ROBBIE WILLIAMS! Siin on miäs joka on Viihyttäjä isolla veellä. Yks parhaita näkemiäni keikkoja koskaan evaaah on ollu Robi Hjalliksen Hjalllilla joskus 10 vuotta sitte. Jätkällä on pikkiriikkisen tota niiku karismaa. Ja miulla on piletti sen ens elokuun Tallinnan keikalle! IIIIK!

CMX: Hautalinnut
CeeÄmÄksän paras piisi on tämä Hautalinnut.

Johnny Cash: I See A Darkness
Johnny Cash, voi että. Hurt on tietysti sellanen kyynelkanavien avaaja (ettikää juutupesta se video jos on viä sellain aukko sivistykses et ette oo sitä nähny) et ei mitn tolkkua, mutta I See A Darkness on kans ihan huikea.

Ray D'Sky: Coba Tolong
No siis Ray D'sky, Unelmieni Rastasulhanen, jne. Tää on sellanen hidas nätti jollotus kokonaabn indoneessiaks laulettu ni lyriikoien imelyys ei ole ilmiselvä.

Kent: Kärleken Väntar
Meikä diggaa Kenttiä. Heijän laulamana ruoattinkiäli kuulostaa jotenki tosi eroottiseltta ja ihanalta.

Eminem: No Love
Eminem on mun tuulipukumies. Tuulipukumies on siis sellanen ketä panis vaan siks et se on SE, vaikka se tulis tuulipuku päällä vastaan, mut jos se ois ihan vaan noubadi ja tulis baarissa kulmakarvaa vihjailevasti kohotellen siihe et how about it ni en koskis pitkäl tikullakaan ton näköseen jannuun. Suosittuja tuulipukumiehiä miun kaveripiirissä on myäs mm. Lemmy.

Tää No Love on korvannu Shake Thatin miun Eminem-reissupiiseistä. Ihan törkeen hyvä. Täs fiittaa joku jannu, en tiiä kuka ku en oo jaksanu selvittää, mut sen täytyy olla joku piäni kuiva musta näädän näkönen käppänä kenel on kultaset leegot ja vitusti kultaketinkejä kaulan ympärillä. Täs on myäs paras laini: "MY HIP DON'T HOP ANYMORE!". Voi Empsu, laita tuulipuku päälle ja tuu miulta kysyy ni johan alkaa hiphopit.

Bob Dylan: Ballad Of A Thin Man
Dylanin ääni on sellain vähä nariseva ja ärsy, mut tää piisi on kans vähä sellain eeppinen (pitäsköhä miun tsekkaa mitä toi eeppinen itteasias ees tarkottaa?). Sai-raan hiano.

Olavi Uusivirta: On Niin Helppoo Olla Onnellinen
Olavi on kans vähä sellain miun piäni perversio. Minä Olen Hullu -levy on huikea, mutta jotenki tällä reissulla on soiteuimmaks Olaviks noussu tää vanha ihana. Ku miullakii on nyt niin helppoo olla onnelliin.

Paleface: Syntynyt Rellestää
Tää piisi oikee herkkänä hetkenä saattaa aavistuksen tuua sellasta sheitinohkasta ikävää Mordoria kohtaan. Mut ei paljoo. Paleface on ihana. Hänel on järjetön kärismä ja oon tykänny Palesta jo sen enklanninkiälisistä levyistä saakka. Back To Square One oli se piisi, joka pisti miun korvat höröön ja juoksutti ympäri Tukholman (asuin sillo siel) levykauppoja ettimäs levyä.

Mind Of Doll: Marks On My Face
Mind of Doll on hyvä rokkipändi, joka miun miälestä sais olla ihan sikasuosittu ja sellain et kaikki ois ihan et iik. Tykkään laulaja-Visan eli The Visulipisulin räkäsestä äänestä ja piiseis on muutenki joku tolkku. Oon kovasti jotenki jumittunu kuuntelee tätä piisiä. Terkut sinne Tikkurilaan! Keikalle johkii nähtäville sitte ku miä tuun takasin, okei?

Leonard Cohen: Waiting For A Miracle
Aaah Leonard ja hänen matalaakin matalampi äänensä. Se tunkeutuu suoraan syvälle sialuun ja nostaa jokaisen untuvan sojoon. Parhaita livekeikkoja evaah on myäskin ne kaksi Cohenin keikkaa mis oon käyny.


The Bim Boulevard Band: The Bachelor
Tää on varmaan vähä sellain et kukaan oo ikiin kuullukaa, eikä pändiäkää taia olla enää olemas. Mut miul on heiltä pari eepee-tyyppistä ceedeetä, ja vittu ne on hyviä. The Bachelor on järkyttävän hieno piisi.


Nää saa riittää, miä en jaksa enää, vaik ois viä vaik kui paljo kaikkee mitä kuuntelen sillo ku jaksan (=lentokonees ja linjuriautois ku reissataa ja on tseniläinen mielenrauha ja ehkä ikkuna jonka takana maisema kulkee). Listojenväsäystarve tuli tyydyteltyä. Huomenna lupaan horista kissoista, ja laittaa tsiljoona kuvaa mirreistä, on jo pyyelty kissauutisia, nimittäins. Moi vaan!2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuulipukumies! Loistava termi, tulen ottamaan käyttöön. Miul hiema kostu silmänurkka tänään, ku käynnistin auton ja radiosta pärähti VHB:n In your arms ja tajusin että kaikki on oikeestaan iha vitun hyvin. Kuukauden päästä Stam1nan keikka, silloin kaikki on vielä enemmän hyvin. Terveisiä Meijusuvakselle!

-kati

Lilje kirjoitti...

Meillon kyl aika samanlaista tuulta musiikkimakurintamalla. Muistan itekki ku joskus kuulin Stampan Vihaan sinua ihminen -biisin vahingossa jossain Ylen listatelkkarijutussa ja meinasin pyörtyä kun oli sunnuntai enkä just heti päässy levykauppaan levyä ostaan. Eka levy on mielestäin edelleen paras, vaik ei ne muutkaan yhtään huonoja oo. Bon Jouni piti laittaa videon nähtyä heti ostoon. Loistoa!

Tsekkaa myös nämä