keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Toipilas Tauskin kuulumisia

Katseessa alkaa olla kirkkautta ja olemuksessa tauskimaisuutta


TAUSKI SÖI TÄNÄÄN IHAN ITE! Hallelujaa! Liput salkoon! Raketteja! Torvisoittokunta! Tööt!

Jumalauta nimittäin. Eilinen näytti siltä, et nyt otetaan takapakkia toipumisessa ja mitähän tästä tulee. Lääkärin kanssa on soiteltu joka päivä ja kissapotilaan kuulumisia sinne viestitelty ja suunnitelmia tehty. Eilen näytti illalla siltä, et tänää lähtää takas Lombokille ja Tauski jää lääkärin hoteisiin vähäks aikaa. Kun se perkele ei suostunu itte syömään eikä juomaan, ja muutenki koko eilisen vaan nukku ja oli hyvin voimattoman olonen.


Ruiskulla syötettävää herkkupuuroa
Miä oon siis häntä pakkosyöttäny ja juottanu. Hain kaupasta kissanpenturuokaa ja sitä survoin muru kerrallaan mirrin naukuluukkuun. Saatanan sotkusta puuhaa kun Tauski syleskeli aina suurimman osan pitkin seiniä. Eilen keksin sitte, että teen maidosta, vedestä ja kissanruuasta lirua puuroa, joka kulkee muoviruutan läpi. Syöttöhommat helpottu ja tuuttailin eilen muutaman tunnin välein kissan kitusiin tuota oksennuksen ja ripulin näköstä velliä. Meni perille, vähän väkinäisesti, mutta kuitenki. Silti huoli oli kauhia kun kissa ei syö itte. Koko yön Tauski nukku aivan miun kylessä kiinni, vähän kehräili mutta hyvin vetelänä oli.Tänää aamulla sit ku kaatelin muitten kissojen nappuloita astiaan ni potilas hyökkäs naama eellä siihen hyörimään ja rupes mättämään nappuloita naamaan. AI JUMPE! Söi myös nokareen kissanpenturuokaa oma-alotteisesti. Yrjöpuuroa kuiteski annan yhä ruiskulla, koska ei tuo tarpeeks kuiteskaan itte vetäny napaansa. Käytös on nyt muutenki kissamaista, silmät kirkkaana tarkkailee vähä toimintaa, kävi terassilla ja haluais muutenki ulos, mutta ei todellakaan oo kuosissa ulkoilemaan, eikä sairaana varsinkaan oo suotavaa minkäänlainen kanssakäyminen muitten mirrien kans. Sisällä arestissa yhä. Tuossa hää nyt sänkyllä pötköttää ja ihmettelee ku pojat ulkopuolella möykkää (kaatavat puita).

Ei siis lähetä Lombokille, vaan tarkkaillaan tilannetta tää päivä. Ruiskuruokintaa siis yhä, mutta toivon, et hää oma-alotteisesti kävis välil nakertamas mässyä aivan ittekii.

Miulla on saarelta poistuminen eessä ylihuomenna ja takas olisin tulossa vasta 8.maaliskuuta. Näin ei tule käymään, sen oon jo päättäny. Filippiinit kyllä pysyy siä filippiineillä vastakin, mutta tuo kissa tarvittee miuta nyt. Ja vaikka Lutwalan tyypit lupas ottaa Tauskin hoiviinsa, ni kun tuo kuiteski vaatii tommosta 24/7-sairaanhoitoa viälä varmasti pitkään, ni en voi heille tämmöstä kissaa viikkokausiks jättää, plus miä tiiän itteni sen verran, etten täs tilantees pystyis yhtään nauttimaan mistään helvetin seikkailuista, kun ois jatkuva huoli Tauskin voinnista. Näinpä ollen tämän plokipäivityksen jälkeen miulla on ohjelmassa lentojen perumista/muuttamista, majavarausten ja muitten perumisia/muuttamisia ja suunnitelmien uusikslaittoa muutenkin. Miä lähen perjantaina, käyn noppaa Sinagpores visarunilla ja tuun takasin tänne. Sillä välin Tauski on joko Lutwalassa tai sitte lääkärin hoteissa Lombokilla, se päätös tehää huomenna.

Että yhen kissan takia akka laittaa suunnitelmat uusiks ja todnäk menettää tässä muutamalla sadalla eurolla jo ostettuja lentoja ja juttuja, kyllä näin on. Mutta niiku sanoin, tuo kissa tarvittee miuta nyt enemmän ku mitä miä tarvin elämyksiä jossain muualla. Miulle täs ei oo mitään epäselvää, miun ei tarvi tärkeysjärjestyksiä tässä sen kummemmin miettiä, on ittestään selvää että Tauski on nyt tärkein. Kun Tauskin suhteen on nyt lähetty täysillä taistelemaan niin tehään kaikki mahollinen. Miä kerkeen kyllä matkustelemaan myöhemminki. Tismalleen!

Mut pielkää peukkuja pliide viä, ei tässä ihan huokasta vieläkään!

Tauskin suun ja nenän ympäristö on ollu ihan umpitulehtuneessa tilassa. Tältä näyttää nyt. Myös ikenet ja kieli on ollu ihan kauheessa kuosissa, ja siks varmaan ei oo itte halunnu syyä. Nyt kieli kuiteski on enimmäkseen jo ihan normaali vaaleenpunain.

Tauskinhoitotavaroita. Muoviruiskuja syöttämistä, juottamista ja lääkitsemistä varten. Lääkettä. Betadinen suudesiä, jossa kastetulla pumpulilla on putsattu suun ympäristöä ja kieltä ja ikeniä.

4 kommenttia:

anna arsniva kirjoitti...

Tauski on erinomaisessa hoivassa. Kyllä on muuten hyvä mieli ton kissanrääpäleen puolesta!

kuutti kirjoitti...

^Samaa mieltä, tuli todella hyvä mieli Tauskin puolesta. Ja myös sinun puolestasi.

Onko eläinlääkäri sanonut lainkaan mikä tauti/infektio tässä kenties on takana? Ilmeisesti joku bakteeri?

Patzy kirjoitti...

HÄN KÄVI ÄSKEN TAAS SYÖMÄSSÄ! Oikeen rouskutus kuulu kun papanaa meni kitusiin. Kumma et toi kuivaruoka kelpaa nyt paremmin ku herkku-kissanpentupöperö.

Oma arvio on kissaflunssasta lähteny joku kokovartalotulehdustila. Ja suoraan sanoen ei lääkärilläkään sen kummempaa oo esittää. Täällä eläinlääkäritoiminta ei oo ihan sellasta kun suomessa. Pitää kirjottaa siitä hommasta vähän tarkempi selostus joskus, mutta varmaan palliklinikka-kuvista ootte nähny, et jos sterilisointileikkaukset tehää regeibaarin pöydällä paskasen sarongin päällä ni meininki on ns. toisenlaista.

Anonyymi kirjoitti...

Ihanaa että Tauskin kunto nousee kohisten :)

Pipoa pitää sulle nostaa, kovinkaan moni ei peruisi matkoja kissan takia. Mutta kissaihmisenä tiedän, että kissaa ei jätetä kuin pakon edessä.Tsekkaa myös nämä